Een heerlijk cakeje in een mok gemaakt van Granny smith appels, amandelmeel en kokosmeel!

Appelcake in een mok

Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, appelcake in een mok. Na het succes van de koolhydraatarme chocolade mugcake ben ik gelijk gaan experimenteren met andere smaken. Ik heb geprobeerd om een koolhydraatarm cakeje met aardbeien, appel, vanille en notensmaak te maken. De cakejes met aardbeien, vanille en notensmaak waren best lekker, maar de appelsmaak was veruit de beste. De appelcake heeft namelijk een heerlijke friszoete smaak en de structuur lijkt erg op die van een echte cake! In dit recept heb ik gekozen voor een Granny smith appel. Granny smith appels bevatten namelijk het minste koolhydraten van alle appelrassen. Daarnaast heeft de Granny smith appel een friszoete smaak die goed tot zijn recht komt in bakrecepten!

Benodigdheden:
Amandelmeel
Kokosmeel
Erythritol

Serveersuggestie:
De appelcake in een mok is lekker om te eten als snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee. Tip: maak je cake nog lekkerder door er een beetje light slagroom en Walden Farms caramel siroop bij te serveren!

Print
Een heerlijk cakeje in een mok gemaakt van Granny smith appels, amandelmeel en kokosmeel!

Appelcake in een mok

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 2
  • Totale tijd: 7 minutes
  • Porties: 2 mokken 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 1/4 granny smith appel
  • 1 el walnoten
  • 2 el boter, gesmolten
  • 2 el erythritol
  • 1 el kokosmeel
  • 25 gr amandelmeel
  • snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el ongezoete amandelmelk
  • 1/2 tl vanille aroma
  • toefje light slagroom
  • optioneel: kaneel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rasp boven een grote kom de appel en snijd op een snijplank de walnoten in kleine stukjes. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom meng met een garde alles goed door elkaar. Lepel het beslag in kleine 2 mokken of 4 kleine papieren cupcake vormpjes.
  2. Bak de cake wanneer je de papieren cupcake vormpjes gebruikt 1 minuut in de magnetron en als je de mokken gebruikt 1,5 minuut. Als het beslag dan nog vloeibaar is kan je de cake 15 seconden extra in de magnetron doen. Het is ook mogelijk om de appelcake in de oven te bakken. Bak de cake dan 15-20 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Serveer de appelcake warm in een mok met een toefje light slagroom en eventueel wat suikervrije karamel siroop.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mok
  • Calorieën: 262
  • Vetten: 24,0
  • Koolhydraten: 4,0
  • Eiwitten: 8,0

1 reactie

  1. Was lekker, voor herhaling vatbaar. Duurde alleen veel langer in mijn magnetron en na bijna twee en een halve minuut was het onderin nog steeds redelijk vloeibaar maar t was toch lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*