Aspergequiche met ham en cherrytomaten.

Aspergequiche met ham

Asperge liefhebbers opgelet! Het aspergeseizoen is afgelopen weekend officieel van start gegaan. Dit betekent dat we eindelijk weer kunnen genieten van asperges afkomstig uit Nederland. Om dit te vieren hebben we een heerlijke aspergequiche met ham gemaakt. Deze quiche maak je met groene asperges, hamblokjes, tomaten, ui, crème fraîche, kaas en eieren. De bodem van bladerdeeg hebben we in dit recept weggelaten. Hierdoor is de quiche koolhydraatarm en glutenvrij. De quiche heeft een heerlijke rijke smaak en romige structuur. De combinatie van groene asperges, ham en kaas is hemels. Met dit recept maak je een quiche voor vier personen. Een portie bevat slechts 5,2 gr koolhydraten. Deze aspergequiche met ham kun je dus ook eten als je een streng keto dieet volgt.

Tips:
Deze aspergequiche met ham is lekker om te eten als diner met een frisse salade. De quiche kun je na het bakken per portie invriezen of maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de quiche dus ook een dag van te voren klaarmaken en de volgende dag kort opwarmen in de oven of magnetron. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere quiche recepten.

Print
Aspergequiche met ham en cherrytomaten.

Aspergequiche met ham

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 200 gr groene asperge(tips)
  • 200 gr crème fraîche
  • 125 gr hamblokjes
  • 100 gr cherrytomaten
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de onderkant van de asperges en breng een pan met water aan de kook. Voeg de asperges toe aan de pan en kook ze in 4-8 minuten beetgaar.
  2. Snijd ondertussen in de ui in ringen en de cherrytomaten door tweeën. Voeg de uien toe aan een koekenpan met olijfolie en bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de hamblokjes toe en bak dit kort mee.
  3. Vet een quiche vorm in met een beetje olijfolie en zet opzij. Meng vervolgens in een grote kom de eieren, crème fraîche, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat. Voeg de gebakken ui en hamblokjes toe en meng nog eens goed.
  4. Verdeel de de gekookte asperges en gehalveerde cherrytomaten over de quiche vorm en giet het eimengsel erover. Bak de aspergequiche 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de quiche na het bakken in 4 stukken. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 360
  • Vetten: 28,9
  • Koolhydraten: 5,2
  • Eiwitten: 19,2
Aspergequiche met ham en cherrytomaten.

7 Reacties

  1. Hoi Quint,

    IK heb van de week deze heerlijke asperge quiche gemaakt,ook dit was weer een super recept!!
    Ik ben fan van je produkten.
    gr. Els

  2. Heerlijk, bedankt voor het recept~!

  3. Hai Quint,
    Erg lekker.
    Ik kon geen groene aspergetips krijgen dus heb witte asperges gebruikt, het hele pak, (4 ons ipv 2 ons zoals aangegeven in je recept) maar dit was prima in verhouding met de rest). Een aanrader vind ik om een pittige geraspte kaas te gebruiken (ik had Old Amsterdam)
    Ik ben fan 🥳 van je site en probeer alles uit.
    👍🏻
    Groet Karin

  4. Hij was heerlijk de aspergequiche. Zelfs mijn zoon die altijd zegt ik vind quiche niet zo lekker nam nog ern tweede stuk

    • Hallo, ik heb voor dit recept nu witte asperges gebruikt. Dit ging goed en was heel lekker. Het recept is voor herhaling vatbaar. Ik ben fan van je recepten. Bedankt!

  5. Gisteren gemaakt, vult goed. Erg lekker!

  6. Afgelopen week voor het eerst gemaakt en als mijn dochter zelfs een tweede stuk opeet, neem dan maar aan dat het lekker is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*