Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Asperges met gerookte zalm, ham en ei.

Asperges met ham, ei en gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr witte asperges
  • 2 plakken beenham
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 eieren (M)
  • handje verse bieslook
  • 70 gr roomboter
  • snufje nootmuskaat, ongezouten
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

  1. Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges vanaf 3 cm onder het kopje naar beneden
  2. Breng 2 tot 2,5 liter water aan de kook en voeg een beetje citroensap en een snufje zout toe. Snijd ondertussen de bieslook fijn en zet opzij
  3. Kook de asperges 3 minuten in het kokende water en haal de pan van het vuur. Laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het hete water. De asperges zijn gaar als je er met een vork in prikt, uit de pan haalt en de asperges een beetje slap gaan hangen. Buigen ze helemaal niet dan zijn ze nog te rauw. Let ook op dat je ze niet te lang door kookt want te gare asperges is ook niet lekker.
  4. Tijdens het koken van de asperges, kook je ook de eieren. Breng nog een klein pannetje water aan de kook. Voeg de eieren toe als het water kookt en kook de eieren ca. 7 tot 8 minuten. Pel de eieren en snijd ze door de helft of in kleine stukjes
  5. Smelt de boter in een steelpannetje en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Smelt de boter, maar laat het niet koken
  6. Haal de asperges uit de pan water en laat ze uitlekken op een theedoek of vergiet. Leg de asperges op een bord. Leg de stukjes ei, ham en zalm erbij op het bord
  7. Giet de gesmolten boter in een apart bakje of giet de botersaus direct over de asperges. Garneer met de bieslook. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 499
  • Vetten: 40,6
  • Koolhydraten: 8,1
  • Vezels: 4,3
  • Eiwitten: 23,4