Ingrediënten
Schaal
- 2 grote aubergines
- 2 middelgrote eieren
- zwarte peper naar smaak
- zeezout naar smaak
- fijngemalen cayennepeper naar smaak
- 150 gr amandelmeel
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de aubergine en snijd de aubergine vervolgens in de vorm van Franse frietjes.
- Pak dan een ondiepe kom voeg de amandelmeel, zout, peper en cayennepeper toe. Meng met een garde alles goed door elkaar. Pak er dan nog een kom bij en meng hierin de 2 middelgrote eieren. Klop de eieren even kort los met een garde en zet opzij.
- Pak nu de aubergine frietjes erbij en dip deze per stuk in het eimengsel, dan in het amandelmengsel, vervolgens weer terug in het eimengsel en tenslotte nog een keer in het amandelmengsel. Herhaal dit totdat alle frietjes gepaneerd zijn.
- Pak dan een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Als je geen bakpapier hebt de bakplaat even goed in vetten. Plaats de gepaneerde aubergine frietjes op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Bak de frietjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de aubergine frietjes na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 201
- Vetten: 15,7
- Koolhydraten: 6,2
- Eiwitten: 9,0