Print
Avocado chocolade koekjes met een glas melk.

Avocado chocolade koekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 18 koekjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • 30 gr eiwitpoeder (chocolade smaak)
  • 140 gr amandelmeel
  • 45 gr fijngemalen lijnzaad
  • 5 el ongezoete cacaopoeder
  • 70 gr suikervrije chocolade, in stukjes gehakt
  • 1 middelgrote ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el Steviala kristal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de amandelmeel, lijnzaadmeel, cacaopoeder, stevia, eiwitpoeder en bakpoeder door elkaar. Pureer vervolgens de avocado en roer dit door het meelmengsel. Voeg tenslotte een ei toe en meng nog eens goed.
  2. Roer vervolgens de chocolade chips door het meel en avocado mengsel. Maak van het deeg 18 balletjes ter grote van je duim. Maak de balletjes vervolgens plat met een deegroller.
  3. Plaats de platte deeg balletjes op een ovenschaal met bakpapier. Bak de koekjes in de oven voor 10-12 minuten. Laat ze daarna even afkoelen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 143
  • Vetten: 10,0
  • Koolhydraten: 5,4
  • Eiwitten: 4,7
Copy link