Avocado salade met kip

Op zoek naar een frisse koolhydraatarme maaltijdsalade? Dan is deze koolhydraatarme salade met avocado en kip perfect! Deze gezonde salade is licht, smaakvol en super makkelijk om te maken. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig en je zet het binnen 30 minuten op tafel. De salade bestaat uit avocado, gemarineerde kip, komkommer, tomaten en rode ui. Lekker simpel, maar super smaakvol. De kip hebben we kort gemarineerd in zelfgemaakte kruidenmix. Het is ook mogelijk om een kant-en-klare kruidenmix te gebruiken. Kies dan een kruidenmix met weinig koolhydraten. Bij de salade hebben we een frisse dressing van limoen en olijfolie geserveerd. Kortom een heerlijke maaltijdsalade met veel groente en weinig koolhydraten. Ideaal om te eten als lunch of diner op een warme zomerdag.

Tips:
Wij hebben de gemarineerde kipblokjes gebakken in de koekenpan, maar je kunt ze ook grillen op de barbecue. Gebruik hiervoor twee hele kipfilets, zodat ze lekker sappig blijven. Verder kun je naar wens extra ingrediënten aan de salade toevoegen, zoals eieren of sla. Je kunt de salade na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Doe eventueel een beetje citroensap op de salade, zodat de avocado niet verkleurd. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print

Avocado salade met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Kip

  • 300 gr kipfilet(blokjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout en zwarte peper
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/8 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/8 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/8 tl oregano
  • citroensap van 1/2 citroen

Salade

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1/4 rode ui
  • 3 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle kruiden voor de marinade samen met de olijfolie en citroensap door elkaar. Voeg de kipfilet(blokjes) toe aan de kom en zet het in de koelkast. Laat de marinade minimaal 15 minuten intrekken.
  2. Bak de gemarineerde kip in een koekenpan, grillpan of op de barbecue gaar. Snijd ondertussen de komkommer, avocado en cherrytomaten in stukjes. Snipper de ui en voeg de groente toe aan een kom.
  3. Snijd de kipfilet na het bakken in blokjes en voeg het toe aan de kom met de groente. Meng de inhoud van de kom goed door elkaar. Maak vervolgens de dressing door in een klein kommetje de limoensap en olijfolie door elkaar te mengen.
  4. Verdeel de salade over twee borden en serveer met de frisse limoendressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 438
  • Vetten: 13,0
  • Koolhydraten: 8,4
  • Vezels: 5,7
  • Eiwitten: 39.1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*