Print

Avocado salade met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Kip

  • 300 gr kipfilet(blokjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout en zwarte peper
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/8 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/8 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/8 tl oregano
  • citroensap van 1/2 citroen

Salade

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1/4 rode ui
  • 3 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle kruiden voor de marinade samen met de olijfolie en citroensap door elkaar. Voeg de kipfilet(blokjes) toe aan de kom en zet het in de koelkast. Laat de marinade minimaal 15 minuten intrekken.
  2. Bak de gemarineerde kip in een koekenpan, grillpan of op de barbecue gaar. Snijd ondertussen de komkommer, avocado en cherrytomaten in stukjes. Snipper de ui en voeg de groente toe aan een kom.
  3. Snijd de kipfilet na het bakken in blokjes en voeg het toe aan de kom met de groente. Meng de inhoud van de kom goed door elkaar. Maak vervolgens de dressing door in een klein kommetje de limoensap en olijfolie door elkaar te mengen.
  4. Verdeel de salade over twee borden en serveer met de frisse limoendressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 438
  • Vetten: 13,0
  • Koolhydraten: 8,4
  • Vezels: 5,7
  • Eiwitten: 39.1
Copy link