Aziatische biefstukreepjes met peultjes en een saus op basis van soja.

Aziatische biefstukreepjes met peultjes

Een lekker Aziatisch hoofdgerecht!

Een koolhydraatarm hoofdgerecht, Aziatische beef met peultjes! Dit is een lekker en makkelijk te maken wokgerecht. Je kan dit gerecht bereiden met echte biefstuk of met runderreepjes. Let goed op de baktijd als je gebruik maakt van runderreepjes. Runderreepjes kunnen namelijk bij te lang bakken al snel heel taai worden.

Serveertip(s)
Je kunt variëren met dit recept door paprika, sesamzaadjes en tomaatjes toe te voegen. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren met eiwitrijke rijst of bloemkoolrijst. Ik hoop dat jullie de biefstukreepjes met peultjes lekker vinden. Laat ons ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Aziatische biefstukreepjes met peultjes en een saus op basis van soja.

Aziatische biefstukreepjes met peultjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd : 15 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Chinese

Ingrediënten

  • 450 gr biefstuk of runderreepjes
  • 225 gr peultjes
  • 200 gr champignons
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el verse gemberwortel
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl maizena
  • zout en peper naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de champignons in plakjes en de knoflook en gember fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstwijn, bruine suiker en maïzena.
  2. Verhit de olie in een wok of koekenpan boven een middelhoog vuur. Roerbak gember en knoflook gedurende 30 seconden. Voeg de biefstuk toe en roerbak dit 2 minuten. Voeg de peultjes en champignons toe en roerbak nog eens 3-5 minuten.
  3. Voeg nu het sojasaus mengsel toe aan de pan en breng dit aan de kook, onder voortdurend geroer. Zet het vuur nu iets lager en laat het sudderen tot de saus dik is. Serveer het gerecht met koolhydraatarme rijst of noodles.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 203
  • Vetten : 10,0
  • Koolhydraten : 9,7
  • Eiwitten : 16,0

2 Comments

  1. Heerlijk recept, ik heb er nog gehakte walnoten doorheen gedaan.

  2. Justabitcrazy

    Snel klaar en echt superlekker!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*