Wokgerecht met kip en groente.

Aziatische wok met kip en bloemkoolrijst

Geen zin om lang te koken of een half uur te wachten tot je gerecht klaar is in de oven? Dan is dit het recept wat je zoekt! Deze heerlijke Aziatische wok met kip en bloemkoolrijst zet je binnen 30 minuten op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweeks dag. Door het gebruik van bloemkoolrijst i.p.v. witte rijst is dit gerecht geschikt binnen een koolhydraatarm of keto dieet.

Snelle Aziatische wok maken
Voor dit gerecht heb je alleen een wokpan nodig. Bak de kip gaar, wok de groente en voeg op het einde alles samen in de wok. Wok nog even kort en verdeel het over 2 borden. Voor dit gerecht hebben we typische Aziatische ingrediënten gebruikt, zoals  zoals taugé, peultjes, champignons, broccoli en sesamzaadjes. Smaakmakers zoals sojasaus, chili en gember maken het gerecht helemaal af.

Tips
In Azië wordt witte rijst vaak gebruikt als de basis van een gerecht. Witte rijst is niet koolhydraatarm en is daarom vervangen door bloemkoolrijst. Je kunt ook kiezen voor broccolirijst als je dat lekkerder vindt. De kip marineer je in een beetje sojasaus. Let goed op welke sojasaus je gebruikt, niet elke soja is suikervrij! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Wokgerecht met kip en groente.

Aziatische wok met kip en bloemkoolrijst

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Aziatisch

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr broccoli
  • 150 gr champignons
  • 100 gr peultjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr kipdijfilet
  • 40 gr taugé
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 1/2 kleine rode ui
  • bosje koriander (optioneel)
  • 1/2 limoen, geperst
  • 2 tl zwarte sesamzaad

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de champignons in plakjes en verwijder de puntjes van de peultjes. Pers de knoflook fijn en schil de gember en snijd deze fijn. 
  2. Snijd de kipdijfilet in kleinere stukken en voeg deze samen met 1 el sojasaus, 1 tl chilivlokken, gesneden gember en geperste knoflook toe aan een kom. Meng even goed en laat de marinade kort intrekken.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de kip met marinade in ca. 7 tot 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Haal de kip na het bakken uit de pan en verwarm weer een eetlepel olijfolie. Voeg nu alle gesneden groente, 1 el sojasaus en 1 tl chilivlokken toe aan de pan en bak deze binnen 3 tot 4 minuten beetgaar.
  5. Als de groente gaar is voeg je de stukjes kip weer toe. Voeg als laatst de taugé toe en bak deze 1 minuut mee. Proef even en breng het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper.
  6. De bloemkoolrijst kun je in een aparte koekenpan in ca. 2 minuten gaar wokken of als het past aan de wokpan zelf toevoegen en kort mee bakken.
  7. Snijd ondertussen de rode ui in ringen en eventueel wat koriander fijn. Verdeel de kip, groente en rijst over 2 borden en serveer met de rode ui ringen, geperste limoen, sesamzaad en eventueel fijngesneden koriander.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 453
  • Vetten: 26,3
  • Koolhydraten: 9,9
  • Vezels: 9,2
  • Eiwitten: 39,5
Wokgerecht met kip en groente.

10 Reacties

  1. heerlijk gerecht, gaan we zeker vaker van genieten!

    Reageer
  2. Heerlijk en simpel gerecht! Ik heb de champignons weggelaten maar wat extra taugé en gewokte knoflook chili gamba’s toegevoegd! Mijn zoon pikte alle gamba’s eruit maar we hebben ervan gesmuld! Sterker nog; meer gegeten dan normaal zo lekker was het!

    Reageer
  3. Heerlijk gerecht, ik had even de broccoli en peulen enkele minuten voorgekookt. Verder een paprika die op moest toegevoegd en een drupje geroosterde sesamolie. Deze ga ik vaker maken. Bedankt

    Reageer
  4. Tjongejonge wat was dit lekker zeg! De chilivlokken heb ik eruit gelaten want daar kunnen wij niet zo goed tegen. Dit komt vaker bij ons op tafel, absoluut!

    Reageer
  5. Heerlijk! Heel veel smaken, echt een aanrader

    Reageer
  6. Super lekker maar, ook al had ik de hoeveelheid chilivlokken gehalveerd, nog steeds behoorlijk pittig

    Reageer
  7. Ik had nog twee speklappen liggen, die ipv de kip gebruikt. Hele dag in de marinade, heerlijk!!

    Reageer
  8. Bianca Knoester

    Was erg smakelijk, ik had geen chilivlokken , dus sambal bij gedaan. Gaat ook prima

    Reageer
  9. Was zeer smaakvol en makkelijk en snel te bereiden!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*