Heerlijke low-carb salade met bacon, ei, avocado en tomaat.

Bacon, ei, avocado en tomaat salade

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, bacon, ei, avocado en tomaat salade!

Dit is een gezonde salade die je makkelijk en snel kunt klaarmaken. In deze salade heb ik ei en avocado gebruikt. Deze voedzame ingrediënten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel geneigd bent om tussendoor te gaan snoepen. Je kunt de bacon, ei, avocado en tomaat salade serveren als lunch of als hoofdgerecht bij het avondeten. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tip: bekijk ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke low-carb salade met bacon, ei, avocado en tomaat.

Bacon, ei, avocado en tomaat salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1/2 rijpe avocado, in stukjes gesneden
  • 2 gekookte eieren, in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote tomaat, in stukjes gesneden
  • sap van een citroen partje
  • 2 reepjes gebakken bacon, verkruimeld
  • 50 gr veldsla of rucola
  • 1/4 komkommer, in blokjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle ingrediënten door elkaar. Roer niet al te wild maar wel genoeg om een ​​aantal stukjes van de avocado en ei te pureren. Serveer de salade als voorgerecht of bijgerecht. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 420
  • Vetten: 33,4
  • Koolhydraten: 9,1
  • Eiwitten: 18,9
Heerlijke low-carb salade met bacon, ei, avocado en tomaat.

3 Reacties

  1. Lekker recept. Ik heb alleen wel de sla verdubbeld en de ongezonde vetten/zouten door gezonde vetten/zouten. Bacon weg, half blikje ansjovis (alleen de visjes) erin.

    Reageer
  2. Met dit warme weer ben ik niet zo’n broodeter dus perfecte timing om een salade te maken. Ik was wat huiverig dat een van de ingrediënten zou gaan overheersen, maar het zoute van de bakon past perfect bij het frisse van de tomaat en advocado. Heb er wel een hele avocado door heen gedaan ipv halve. Zeker voor herhaling vatbaar






    Reageer
  3. Dit was een heerlijke salade. Gemakkelijk en snel te bereiden en lekker veel smaken door elkaar.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*