Biefstuk met champignons

Biefstuk met champignons en spinazie

Biefstuk bevat veel eiwitten en is een goede bron van ijzer. Hoe je een biefstuk eet is voor iedereen anders. Je kunt je biefstuk op vele manieren eten en bereiden. In dit recept combineren we de biefstuk met spinazie, champignons en Parmezaanse kaas vlokken. Binnen 20 minuten zet je dit op tafel, maar vergeet niet om een half uurtje van tevoren de biefstuk op kamertemperatuur te laten komen!

Tips voor het bakken van biefstuk
Biefstuk is afkomstig van het rund en is er in vele soorten. Biefstuk bakken lijkt vaak moeilijker dan het is. Een biefstuk kun je snel ‘verpesten’ als je hem te lang bakt. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoe jij je vlees graag eet. Hoe korter je het vlees bakt, hoe roder de biefstuk is. Er zijn een aantal termen die aangeven hoe je biefstuk gebakken is, namelijk rare, medium rare, medium en well done. Well done is het meest doorbakken en hierbij is het vlees niet meer rood. Bij rare is het vlees het roodst en nog rauw van binnen. Bij het bakken van de biefstuk is het belangrijk dat de pan goed heet is. Voordat je begint aan de binnenkant van de biefstuk, is de eerste stap de buitenkant. Schroei de biefstuk dicht door ze 30 seconden op hoog vuur aan beide kanten te bakken. Zo is de buitenkant goed gebakken en blijft de binnenkant mals. 

Richtlijnen
Hieronder is een richtlijn voor het bereiden van je vlees. Het loopt op van rauw naar doorbakken. Hou er rekening mee dat elke pan en fornuis verschillend zijn. Voor het bereiden van een biefstuk kan het gebruik van een timer handig zijn.

Rare = 30 seconde per kant dichtschroeien + 30 sec- 1 minuut per kant. (2-3 minuten totaal)
Medium rare= 30 seconde per kant dichtschroeien + 1-2 minuten per kant. (3-5 minuten totaal)
Medium= 30 seconde per kant dichtschroeien + 2-3 minuten per kant. (5-7 minuten totaal)
Well done= 30 seconde per kant dichtschroeien + 3-4 minuten per kant (7-9 minuten totaal)

Tips
Vergeet na het bakken de biefstuk niet te laten rusten. Je vlees wordt hier malser en sappiger van. Rusten van het vlees kan op twee manieren. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en leg deze het liefst op een voorverwarmd bord. Laat 5 minuten rusten en zorg dat er een kleine opening is voor de biefstuk om zijn stoom kwijt te kunnen. In plaats van aluminiumfolie kun je de biefstuk ook voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 50 graden laten rusten. De biefstuk serveer je in dit recept met spinazie en champignons, maar je kunt er ook een frisse salade met koolraap frietjes en keto mayonaise bij serveren!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Biefstuk met champignons

Biefstuk met champignons en spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
 • Chef: Angela Mulder
 • Bereidingstijd: 10
 • Kooktijd: 15
 • Totale tijd: 25
 • Porties: 2 porties 1x

Ingrediënten

Schaal
 • 2 stuks biefstuk (ca. 275 gr)
 • 150 gr champignons
 • 2 el olijfolie
 • 2 el roomboter of ghee
 • 300 gr verse spinazie
 • 2 tot 3 el slagroom of kokosroom
 • 35 gr Parmezaanse kaas.
 • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

 1. Haal de biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast en laat deze uit de verpakking op kamer temperatuur komen. Snijd de champignons in plakjes en zet op zij.
 2. Dep de biefstuk droog met een vel keukenpapier. Verhit in een koekenpan de boter en olijfolie boven een middelhoog vuur.
 3. Leg als de boter begint te verkleuren de biefstuk in de koekenpan. Schroei de biefstuk aan beide kanten dicht, ongeveer 30 sec per kant. Kruid de biefstuk nu met zeezout.
 4. Zet het vuur iets lager, maar niet te laag. Bak de biefstuk volgens de bereidingswijze in de tips hierboven (rare, medium rare, medium of well done).
 5. Haal de biefstukken uit de pan en kruid met peper. Laat de biefstukken nu 5 minuten rusten. Doe de biefstuk apart in een aluminiumfolie en zorg dat deze helemaal dicht kan. Hou een stukje open zodat de biefstuk kan luchten. 
 6. Ga nu verder met het bakken van de groenten. Gebruik dezelfde pan als je voor de biefstuk hebt gebruikt en voeg hier de champignons aan toe. 
 7. Na een paar minuten voeg je de spinazie in delen toe zodat het goed kan slinken. Voeg als alles gaar is 2 eetlepels room toe en breng op smaak met peper en zout. 
 8. Verdeel het spinazie mengsel over twee borden en haal de biefstukken uit het folie en leg op de spinazie. Garneer met vlokken Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

 • Portiegrootte: 1 portie (1 biefstuk met groente)
 • Calorieën: 477
 • Vetten: 31,6
 • Koolhydraten: 2,2
 • Vezels: 4,2
 • Eiwitten: 44,2
Biefstuk met champignons

Tags

5 Reacties

 1. Makkelijk en snel gerecht. De Parmezaanse kaas gaf er een verrassende twist aan.


  Reageer
 2. Dit recept viel goed in de smaak bij man en zoon. Ik heb wel wat meer spinazie en champignons gebruikt en een klein beetje knoflook. De Parmezaanse kaas was een heerlijke verassing.


  Reageer
 3. Ik vind dit zo lekker simpel en snel klaar gemaakt. Ik eet het bijna iedere week wel een keer. Met kokosmelk vind ik dit gerecht het lekkerst.

  Reageer
 4. Erg lekker. Ik heb er ook nog aubergine bijgedaan.


  Reageer
 5. heerlijk smaakvol en simpel gerecht! de hoeveelheid spinazie mag , wat ons betreft, wel meer zijn.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*