Print
Biefstuk met champignons

Biefstuk met champignons en spinazie

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x

Schaal

Ingrediënten

  • 2 stuks biefstuk (ca. 275 gr)
  • 150 gr champignons
  • 2 el olijfolie
  • 2 el roomboter of ghee
  • 300 gr verse spinazie
  • 2 tot 3 el slagroom of kokosroom
  • 35 gr Parmezaanse kaas.
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Haal de biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast en laat deze uit de verpakking op kamer temperatuur komen. Snijd de champignons in plakjes en zet op zij.
  2. Dep de biefstuk droog met een vel keukenpapier. Verhit in een koekenpan de boter en olijfolie boven een middelhoog vuur.
  3. Leg als de boter begint te verkleuren de biefstuk in de koekenpan. Schroei de biefstuk aan beide kanten dicht, ongeveer 30 sec per kant. Kruid de biefstuk nu met zeezout.
  4. Zet het vuur iets lager, maar niet te laag. Bak de biefstuk volgens de bereidingswijze in de tips hierboven (rare, medium rare, medium of well done).
  5. Haal de biefstukken uit de pan en kruid met peper. Laat de biefstukken nu 5 minuten rusten. Doe de biefstuk apart in een aluminiumfolie en zorg dat deze helemaal dicht kan. Hou een stukje open zodat de biefstuk kan luchten. 
  6. Ga nu verder met het bakken van de groenten. Gebruik dezelfde pan als je voor de biefstuk hebt gebruikt en voeg hier de champignons aan toe. 
  7. Na een paar minuten voeg je de spinazie in delen toe zodat het goed kan slinken. Voeg als alles gaar is 2 eetlepels room toe en breng op smaak met peper en zout. 
  8. Verdeel het spinazie mengsel over twee borden en haal de biefstukken uit het folie en leg op de spinazie. Garneer met vlokken Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1 biefstuk met groente)
  • Calorieën: 477
  • Vetten: 31,6
  • Koolhydraten: 2,2
  • Vezels: 4,2
  • Eiwitten: 44,2

22 reviews