Print
Heerlijke salade laag in koolhydraten met biefstuk, feta en shiitake!

Biefstuksalade met shiitake en feta

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 350 gr biefstukpuntjes
  • 100 gr ijsbergsla mix
  • 150 g rucola melange
  • 250 gr cherrytomaten
  • 3/4 komkommer
  • 75 gr shiitake of champignons
  • 50 gr feta kaas
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Haal de biefstuk uit de koelkast en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet dit even opzij en pak een snijplank. Maak de shiitakes schoon met een kwastje met water en verwijder de stengels. Snijd dan de shiitake champignons in plakjes en doe dit in een bakje.
  2. Maak dan ook de komkommer en cherrytomaten schoon met wat water en snijd deze beide in kleine blokjes. Pak dan een grote slakom en doe hierin de beide slamixen. Voeg de cherrytomaten, komkommer en feta toe aan de kom en meng dit goed door elkaar.
  3. Verwarm vervolgens een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg boter naar smaak toe en laat dit warm worden. Voeg dan de gekruide biefstukpuntjes toe en bak ongeveer 3-5 minuten naar gewenste gaarheid. Draai de biefstuk tijdens het bakken af en toe om.
  4. Als de biefstuk klaar is, leg je de puntjes op het bord en maak je de pan even schoon. Verwarm nu in dezelfde pan een beetje olijfolie en wok hierin de shiitakes kort. Snijd ondertussen die biefstuk puntjes in reepjes.
  5. Pak nu 3 borden en verdeel de sla uit de kom. Verdeel vervolgens ook de gebakken shiitake en biefstuk reepjes over de 3 borden. Garneer met olijfolie of balsamico azijn naar smaak. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3
  • Calorieën: 287
  • Vetten: 15,6
  • Koolhydraten: 5,6
  • Eiwitten: 29,0
Copy link