Ingrediënten
Schaal
Basis
- 200 gr FeelingOK penne
- 1/2 grote ui of 1 kleine ui
- 1 el olijfolie
- 250 gr bloemkoolrijst
- 500 gr rundergehakt
- 1/2 tot 1 tl zout, of naar smaak
- 1/2 tl zwarte peper, gemalen
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 50 gr geraspte cheddar
- 125 gr Griekse yoghurt, 10% vet
Big Mac-saus
- 30 gr mayonaise
- 30 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 30 gr suikervrije ketchup (ca. 2 el)
- 30 gr augurk, fijngesneden (ca. 2 el)
- 1/2 el witte natuurazijn
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- snufje zout
Toppings
- 200 gr ijsbergsla, extra fijngesneden
- 125 gr cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 4 augurken (Kesbeke)
- 4 tl geroosterd wit sesamzaad
Bereidingswijze
- Pasta koken. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Groente en gehakt bereiden. Snipper de halve ui fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui ca. 3 minuten tot deze glazig is. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak dit gaar in ca. 4 minuten.
- Meng het gehakt met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder. Voeg het toe aan de pan en bak rul. Gebruik een spatel om het los te maken.
- Voeg de geraspte cheddar en Griekse yoghurt toe als het gehakt gaar is. Meng goed totdat de kaas gesmolten is en het geheel romig is. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur uit.
- Big Mac saus maken. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje: mayonaise, Griekse yoghurt, ketchup, augurk, azijn, mosterd, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en zout.
- Toppings voorbereiden. Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaatjes en komkommer in blokjes, en hak de augurk.
- Serveren. Verdeel de pastamix over 4 diepe borden of kommen. Lepel er wat van de Big Mac saus over. Garneer met ijsbergsla, tomaat, komkommer, augurk en geroosterd sesamzaad.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 656
- Vetten: 39,8
- Koolhydraten: 13,8
- Vezels: 17,9
- Eiwitten: 50,9