Big Mac salade met saus, gehakt en ijsbergsla.

Big Mac salade

Een Big Mac, wie houdt er niet van? Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet mag je deze klassieke burger van de McDonald’s helaas niet meer eten. Gelukkig hebben wij een oplossing: een koolhydraatarme Big Mac Salade! Deze salade bevat alle klassieke Big Mac ingrediënten, behalve het broodje. Het belangrijkste ingredient is de saus. De Big Mac saus is een van de best bewaarde culinaire geheimen. Toch is het mij gelukt om de Big Mac saus min of meer na te bootsen. Ik heb het van een Engelse foodblog gebruikt en iets aangepast. De smaak van de saus is naar mijn mening identiek aan die van de originele Big Mac saus. Het eindresultaat is een gezonde salade die naar een echte Big Mac smaakt! Je kunt de salade eten als lunch of als hoofdgerecht bij het avondeten.

Bereidingstip:
De Big Mac saus heb ik gemaakt met mayonaise. Je kunt de hoeveelheid vet in de saus verminderen door de mayonaise te vervangen met Griekse yoghurt of zure room. De smaak kan hierdoor wel iets veranderen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Vragen kun je onderaan de pagina stellen door een comment te plaatsen.

– Bekijk ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten!

Print
Big Mac salade met saus, gehakt en ijsbergsla.

Big Mac salade

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd : 20
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Salade:

  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 40 gr gesneden ui
  • 80 gr geraspte kaas
  • 80 gr augurkenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Big Mac saus:

  • 100 ml mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 el fijngesneden augurkenblokjes
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el fijngesneden ui
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de helft van de gesneden uien toe en bak totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de rundergehakt toe en bak dit gedurende 5-8 minuten gaar. Breng de gehakt met zout en peper op smaak.
  2. Ondertussen kunnen we de Big Mac saus maken. Meng in een grote kom de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. Snijd vervolgens de uitjes en augurkenblokjes extra fijn en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Laat het vocht uit de pan na het bakken van de gehakt uitlekken. Meng vervolgens in een grote kom de ijsbergsla, gesneden ui, augurkenblokjes, geraspte kaas en gehakt.
  4. Verdeel de salade over vier borden en serveer met de Big Mac saus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 portie
  • Calorieën : 531
  • Vetten : 43,8
  • Koolhydraten : 3,7
  • Eiwitten : 31,4

3 Comments

  1. Korine

    Wat een heerlijke salade!! De bodem van de schaal er bijna bij uitgeschraapt.
    Heb de saus gemaakt van mayonaise en griekse yoghurt, 50/50.
    Dit gaan we zeker vaker eten 🙂

  2. Werner Francis

    Een heerlijke salade, die ik mijn vrouw en zoon heb laten proeven zonder te vermelden dat het een “Big Mac-salade” is. Zij herkenden het als zodanig .
    By the way ik ben deze site gaan bekijken nadat ik besloten had koolhydraatarm te gaan eten. Drie maanden later 15 kilo kwijt en nog steeds lekker eten (heerlijke recepten).

  3. Super lekker deze salade. Ik herkende echt de big Mac erin. Zeker een aanrader.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*