Print
Big Mac salade met saus, gehakt en ijsbergsla.

Big Mac salade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

Salade:

  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 40 gr gesneden ui
  • 80 gr geraspte kaas
  • 80 gr augurkenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Big Mac saus:

  • 100 ml mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 el fijngesneden augurkenblokjes
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el fijngesneden ui
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de helft van de gesneden uien toe en bak totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de rundergehakt toe en bak dit gedurende 5-8 minuten gaar. Breng de gehakt met zout en peper op smaak.
  2. Ondertussen kunnen we de Big Mac saus maken. Meng in een grote kom de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. Snijd vervolgens de uitjes en augurkenblokjes extra fijn en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Laat het vocht uit de pan na het bakken van de gehakt uitlekken. Meng vervolgens in een grote kom de ijsbergsla, gesneden ui, augurkenblokjes, geraspte kaas en gehakt.
  4. Verdeel de salade over vier borden en serveer met de Big Mac saus. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorie├źn: 531
  • Vetten: 43,8
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 31,4
Copy link