Schotel met bloemkool, broccoli en kip

Bloemkool-broccolischotel met kip

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm diner recept! Dit keer hebben we een heerlijke bloemkool-broccolischotel met kip gemaakt. Deze heerlijke ovenschotel met bloemkool en broccoli bevat lekker veel groente en heeft een heerlijke smaak door de gekruide kip, roomkaas en mozzarella.

Bloemkool-broccolischotel maken
De basis voor deze ovenschotel is bloemkool en broccoli. Als vlees hebben we kipblokjes toegevoegd, maar je kunt dit ook weglaten of vervangen door een vegetarisch alternatief. De schotel hebben we op smaak gebracht met roomkaas, kookroom en geraspte kaas. Hierdoor wordt de schotel lekker romig! Door het kaassmaakje heb je niet door dat je veel groente aan het eten bent. Verder zorgt de roomkaas voor een verzadigd gevoel, waardoor je sneller vol zit. Kortom een heerlijke en voedzame ovenschotel!

Tips
Je kunt de kipblokjes eventueel vervangen door een vegetarisch alternatief. Verder kun je de geraspte mozzarella vervangen door een ander soort geraspte kaas. Met dit recept maak je een avondmaaltijd voor ca. 4 personen. Een portie bevat 6,8 gr koolhydraten. Dit maakt de schotel geschikt voor het koolhydraatarm of keto dieet! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Schotel met bloemkool, broccoli en kip

Bloemkool-broccolischotel met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 400 gr kipblokjes
  • 1 tl kipkruiden of andere kruidenmix
  • 200 gr roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • 100 gr geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pannetje gevuld met een beetje water. Breng het water aan de kook en kook de groente met de deksel op de pan ca. 5-6 minuten beetgaar.
  2. Kruid ondertussen de kipblokjes met je favoriete kruidenmix en bak deze in een pannetje met boter binnen 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Meng vervolgens in een grote kom de roomkaas, kookroom en mozzarella goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en meng nog eens goed.
  3. Laat na het koken van de groente het water goed uitlekken en dep de groente eventueel nog even droog met een vel keukenpapier. Voeg de groente dan toe de kom met de roomkaas en roer het er goed doorheen. Voeg ten slotte de gebakken kipblokjes toe aan de kom en meng nog eens goed.
  4. Voeg de inhoud van de kom toe aan een ingevette ovenscotel en verdeel de groente en kip gelijkmatig. Bak de schotel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Snijd in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 422
  • Vetten: 25,9
  • Koolhydraten: 6,8
  • Eiwitten: 38,1
Schotel met bloemkool, broccoli en kip

44 Reacties

  1. We vonden het spannend met bloemkool erbij, maar hebben allemaal verrukkelijk gegeten en de pan was leeg.

    Zeker voor herhaling vatbaar

    Reageer
  2. Ondertussen meermaals gemaakt, en steeds met smaak opgegeten! Blijvende aanrader, en helemaal niet moeilijk.

    Reageer
  3. Superlekker! Als extraatje heb ik hem ook al gemaakt met zongedroogde (kers)tomaatjes er bij, gratinkaas er over en wat geroosterde pijnboompitten.

    Reageer
  4. Echt super lekker recept dit. Goede voornemens om meer koolhydraatarm te gaan eten. Ga dit zeker vaker maken.

    Reageer
  5. Blijvertje!!
    Helft van hoeveelheid kip gebruikt plus een paar handen witte bonen. Deze gekruid in 2 eetlepels zelfgemaakte tacokruiden. Dubbele hoeveelheid saus gemaakt want ik heb wel 2 pubers;-) Deze keer met bulgur erbij

    Reageer
  6. Alhoewel ik wat moeite heb met het gebruik van paprika-, knoflook- en uienpoeder als smaakmaker, is dit een erg smaakvol recept. Ik heb iets meer mozarella en room gebruikt dan voorgeschreven, en de kip verder op smaak gebracht met soyasaus.

    Reageer
  7. Voor herhaling vatbaar

    Reageer
  8. Met deze gerechten van u genieten wij met volle teugen.
    Ook deze is zeker heel lekker, maar wel wat meer kruiden gebruikt

    Reageer
  9. Erg lekker, maar goed kruiden

    Reageer
  10. Basketbalfans

    Schotel gisteren gemaakt, was heerlijk en voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  11. Heerlijk gerecht en heb extra groente toegevoegd en kruiden roomkaas. De schaal ging helemaal leeg.

    Reageer
  12. Heerlijk. Ook mijn gezinsleden die normaal gesproken niet koolhydraatarm eten vonden het erg lekker.

    Reageer
  13. Een van onze favo KHA recepten

    Reageer
  14. Gewoon té lekker!

    Reageer
  15. Het wordt weer tropisch warm dus ’s morgens ovenschotel gemaakt en vanavond in de oven. Ideaal en lekker de ovenschotels van deze site.

    Reageer
  16. Heerlijk gerecht! Ik heb kruidenkaas gebruikt in plaats van roomkaas. Met deze hoeveelheden was het voor ons ongeveer 2,5 portie. Ik ben geen topchef, maar het was toch goed gelukt door het duidelijke recept.

    Reageer
  17. Heerlijk gerecht. Gemakkelijk te maken en ingrediënten hebben ze in iedere supermarkt.

    Reageer
  18. Wat een heerlijk recept, gemakkelijk en heel smakelijk gegeten! Echt een aanrader én voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  19. Erg lekker, vult beter dan verwacht. Achteraf gezien iets te weinig kruiden in gedaan. In plaats van een naturel roomkaas zou een smeuïge knoflook kruidenkaas ook goed smaken.

    Reageer
  20. Deze schotel is echt heerlijk! Het vult ook goed.

    Reageer
  21. Ik heb kruiden roomkaas gebruikt. Met wat chilipoeder als toevoeging was dit recept ‘heer-lijk’!

    Reageer
  22. Ik heb hem net gemaakt, erg benieuwd hoe het vanavond smaakt…

    Er benieuwd of je ook met zalm kan maken
    Quirine

    Reageer
    • Hi Quirine,

      Wat leuk! Je kunt het ook met gerookte zalm of zalmfilets maken. De zalmfilet zou ik voor de zekerheid wel even voorbakken.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  23. Dit was echt heel lekker! Ik heb nog een courgette toegevoegd in blokjes nadat ik ze even gegrild had en klein beetje Chili vlokken door het mengsel heen gedaan waardoor het lekker pittig was!
    Gaan we zeker vaker eten!!

    Reageer
  24. Heel erg lekker en voedzaam! Heb er nog wat tomaat bovenop gedaan dit was een lekkere toevoeging. Bij de vegetarische variant wat extra kaas gestrooid bovenop

    Reageer
  25. Super makkelijk en lekker! Zelfs ons zoontje (3) die bijna niets lust op het moment vond het heerlijk! Het vulde ook goed

    Reageer
  26. Het was verrukkelijk!!
    Zou je dit gerecht in kunnen vriezen, of gaat het dan schilferen door de roomkaas en kookroom?

    Reageer
    • Hi Sylvia,

      Ik heb het zelf ingevroren. Op zich ging dit prima, maar het wordt wel een beetje een papje als je het weer opnieuw opwarmt. Het is vers dus wel het lekkerst :).

      Groet,

      Quint

      Reageer
  27. Vandaag volgens recept gemaakt, heerlijk en een blijvertje

    Reageer
  28. Dankjewel voor dit te delen, ik ben zelf een moeilijke eter maar hou enorm van kip en groenten….vlees bijna niks en vis al helemaal niet. Dit recept was goud hier, zelfs voor mijn zoon van 10, nu maakt ik t weer en hij was zooo blij! En kan dit elke dag wel eten! Vult echt goed! Hoop dat je nog meer van deze maaltijden plaatst

    Reageer
  29. Sinds kort eten we koolhydraatarm. Wist niet dat dat zo lekker kon zijn. Wat een heerlijk gerecht!

    Reageer
  30. Superlekker gegeten….heerlijk recept

    Reageer
  31. Heel lekker!! Ga ik zeker vaker maken. Ik had ook nog een prei in de koelkast liggen en was een lekkere toevoeging ✌🏻😇

    Reageer
  32. Het was heerlijk! Zo lekker dat we met z’n tweeën de hele schaal hebben leeg gegeten 😉

    Reageer
  33. Gemaakt, het was super lekker.
    En makkelijk en snel klaar.
    Gr Ed

    Reageer
    • Erg lekker, we stoomden de broccoli en bloemkool, nog gezonder. Gebruikten Alpro soyaroom (andere soyaroom ook ok) en mozzarella blokjes (Buffala). Zochten geitenroomkaas oid, maar vonden dit niet id supermarkt. Ondanks licht aangepast recept, toch fijn.
      Met bruine rijst erbij, erg vullend.

      Reageer
  34. Het was heerlijk, een beetje flauw er mogen wel wat meer kruiden aan toegevoegd worden . Verder een aanrader

    Reageer
    • Één van onze favoriete gerechten, heerlijk met kip tandoori kruiden. Een blijvertje is deze👍🏻

      Reageer
  35. Vanavond gemaakt en het was heerlijk!
    Deze gaan we vaker maken

    Reageer
  36. Hoi, is deze ovenschotel geschikt om in te vriezen?

    Reageer
    • Hi Ankie,

      Ik heb het geprobeerd, maar de schotel wordt een beetje sompig na het invriezen. Vers dus het lekkerst!

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*