Schotel met bloemkool, broccoli en kip

Bloemkool-broccolischotel met kip

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm diner recept! Dit keer hebben we een heerlijke bloemkool-broccolischotel met kip gemaakt. Deze heerlijke ovenschotel met bloemkool en broccoli bevat lekker veel groente en heeft een heerlijke smaak door de gekruide kip, roomkaas en mozzarella.

Bloemkool-broccolischotel maken
De basis voor deze ovenschotel is bloemkool en broccoli. Als vlees hebben we kipblokjes toegevoegd, maar je kunt dit ook weglaten of vervangen door een vegetarisch alternatief. De schotel hebben we op smaak gebracht met roomkaas, kookroom en geraspte kaas. Hierdoor wordt de schotel lekker romig! Door het kaassmaakje heb je niet door dat je veel groente aan het eten bent. Verder zorgt de roomkaas voor een verzadigd gevoel, waardoor je sneller vol zit. Kortom een heerlijke en voedzame ovenschotel!

Tips
Je kunt de kipblokjes eventueel vervangen door een vegetarisch alternatief. Verder kun je de geraspte mozzarella vervangen door een ander soort geraspte kaas. Met dit recept maak je een avondmaaltijd voor ca. 4 personen. Een portie bevat 6,8 gr koolhydraten. Dit maakt de schotel geschikt voor het koolhydraatarm of keto dieet! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Schotel met bloemkool, broccoli en kip

Bloemkool-broccolischotel met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 400 gr kipblokjes
  • 1 tl kipkruiden of andere kruidenmix
  • 200 gr roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • 100 gr geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pannetje gevuld met een beetje water. Breng het water aan de kook en kook de groente met de deksel op de pan ca. 5-6 minuten beetgaar.
  2. Kruid ondertussen de kipblokjes met je favoriete kruidenmix en bak deze in een pannetje met boter binnen 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Meng vervolgens in een grote kom de roomkaas, kookroom en mozzarella goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en meng nog eens goed.
  3. Laat na het koken van de groente het water goed uitlekken en dep de groente eventueel nog even droog met een vel keukenpapier. Voeg de groente dan toe de kom met de roomkaas en roer het er goed doorheen. Voeg ten slotte de gebakken kipblokjes toe aan de kom en meng nog eens goed.
  4. Voeg de inhoud van de kom toe aan een ingevette ovenscotel en verdeel de groente en kip gelijkmatig. Bak de schotel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Snijd in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 422
  • Vetten: 25,9
  • Koolhydraten: 6,8
  • Eiwitten: 38,1
Schotel met bloemkool, broccoli en kip

19 Reacties

  1. Hoi, is deze ovenschotel geschikt om in te vriezen?

    • Hi Ankie,

      Ik heb het geprobeerd, maar de schotel wordt een beetje sompig na het invriezen. Vers dus het lekkerst!

  2. Vanavond gemaakt en het was heerlijk!
    Deze gaan we vaker maken

  3. Het was heerlijk, een beetje flauw er mogen wel wat meer kruiden aan toegevoegd worden . Verder een aanrader

  4. Gemaakt, het was super lekker.
    En makkelijk en snel klaar.
    Gr Ed

  5. Het was heerlijk! Zo lekker dat we met z’n tweeën de hele schaal hebben leeg gegeten 😉

  6. Heel lekker!! Ga ik zeker vaker maken. Ik had ook nog een prei in de koelkast liggen en was een lekkere toevoeging ✌🏻😇

  7. Superlekker gegeten….heerlijk recept

  8. Sinds kort eten we koolhydraatarm. Wist niet dat dat zo lekker kon zijn. Wat een heerlijk gerecht!

  9. Dankjewel voor dit te delen, ik ben zelf een moeilijke eter maar hou enorm van kip en groenten….vlees bijna niks en vis al helemaal niet. Dit recept was goud hier, zelfs voor mijn zoon van 10, nu maakt ik t weer en hij was zooo blij! En kan dit elke dag wel eten! Vult echt goed! Hoop dat je nog meer van deze maaltijden plaatst

  10. Vandaag volgens recept gemaakt, heerlijk en een blijvertje

  11. Het was verrukkelijk!!
    Zou je dit gerecht in kunnen vriezen, of gaat het dan schilferen door de roomkaas en kookroom?

    • Hi Sylvia,

      Ik heb het zelf ingevroren. Op zich ging dit prima, maar het wordt wel een beetje een papje als je het weer opnieuw opwarmt. Het is vers dus wel het lekkerst :).

      Groet,

      Quint

  12. Super makkelijk en lekker! Zelfs ons zoontje (3) die bijna niets lust op het moment vond het heerlijk! Het vulde ook goed

  13. Heel erg lekker en voedzaam! Heb er nog wat tomaat bovenop gedaan dit was een lekkere toevoeging. Bij de vegetarische variant wat extra kaas gestrooid bovenop

  14. Dit was echt heel lekker! Ik heb nog een courgette toegevoegd in blokjes nadat ik ze even gegrild had en klein beetje Chili vlokken door het mengsel heen gedaan waardoor het lekker pittig was!
    Gaan we zeker vaker eten!!

  15. Ik heb hem net gemaakt, erg benieuwd hoe het vanavond smaakt…

    Er benieuwd of je ook met zalm kan maken
    Quirine

    • Hi Quirine,

      Wat leuk! Je kunt het ook met gerookte zalm of zalmfilets maken. De zalmfilet zou ik voor de zekerheid wel even voorbakken.

      Groet,

      Quint

  16. Ik heb kruiden roomkaas gebruikt. Met wat chilipoeder als toevoeging was dit recept ‘heer-lijk’!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*