Print
Schotel met bloemkool, broccoli en kip

Bloemkool-broccolischotel met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingredi├źnten

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 400 gr kipblokjes
  • 1 tl kipkruiden of andere kruidenmix
  • 200 gr roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • 100 gr geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pannetje gevuld met een beetje water. Breng het water aan de kook en kook de groente met de deksel op de pan ca. 5-6 minuten beetgaar.
  2. Kruid ondertussen de kipblokjes met je favoriete kruidenmix en bak deze in een pannetje met boter binnen 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Meng vervolgens in een grote kom de roomkaas, kookroom en mozzarella goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en meng nog eens goed.
  3. Laat na het koken van de groente het water goed uitlekken en dep de groente eventueel nog even droog met een vel keukenpapier. Voeg de groente dan toe de kom met de roomkaas en roer het er goed doorheen. Voeg ten slotte de gebakken kipblokjes toe aan de kom en meng nog eens goed.
  4. Voeg de inhoud van de kom toe aan een ingevette ovenscotel en verdeel de groente en kip gelijkmatig. Bak de schotel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Snijd in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorie├źn: 422
  • Vetten: 25,9
  • Koolhydraten: 6,8
  • Eiwitten: 38,1
Copy link