Bloemkool nasi met kip en nasi groente.

Bloemkool nasi met kip

Vandaag heb ik een lekker en gezond koolhydraatarm hoofdgerecht gemaakt: bloemkool nasi met kip! Deze heerlijke nasi heb ik gemaakt met bloemkoolrijst in plaats van normale rijst. Verder heb ik de nasi op traditionele wijze bereid met slechts 4 ingredienten: kip, rijst, nasi groente en nasi kruiden. De nasi heeft een lekkere pittige smaak en vult goed. Daarnaast bevat een portie slechts 10,2 gr koolhydraten. Deze maaltijd is dus ook geschikt voor de mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Tips:
Deze koolhydraatarme nasi is binnen 20 minuten klaar. Dit maak het een perfect gerecht om te maken als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Om het zo makkelijk mogelijk te maken heb ik in dit recept gebruik gemaakt van een kant-en-klare boemboe nasi kruidenmix. Deze kruidenmix bevat ca. 18 gr koolhydraten per 100 gr. In dit recept gebruik je 50 gr en dit levert dus 9 gr extra koolhydraten (2,3 gr p.p.). Als je de hoeveelheid koolhydraten wilt minimaliseren kun je eventueel zelf een nasi kruidenmix samenstellen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Bloemkool nasi met kip en nasi groente.

Bloemkool nasi met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indonesisch

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 450 gr nasi / bami groente
  • 400 gr kipfiletblokjes
  • 2 el olijfolie of wokolie
  • 50 gr boemboe nasi goreng (conimex)
  • 2 stengels bosui
  • optioneel: gebakken omelet

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan en bak deze binnen 5-6 minuten gaar. Snijd vervolgens de chilipeper in kleine stukjes en voeg deze samen met de rest van de groente toe aan de pan. Bak de groente ca. 2-3 minuten mee.
  2. Voeg dan de boemboe nasi goreng toe aan de pan en roer dit goed door de kip en groente. Bak ondertussen in een andere koekenpan de bloemkoolrijst binnen 2-3 minuten gaar. Voeg dan ook de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit kort mee.
  3. Bak eventueel in een andere koekenpan een omelet. Verdeel de bloemkoolnasi in 4 porties en serveer met gesneden stukjes lente-ui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 240
  • Vetten: 7,6
  • Koolhydraten: 10,2
  • Vezels: 6,3
  • Eiwitten: 29,3
Bloemkool nasi met kip

13 Reacties

  1. Wij hebben vanavond dit heerlijke recept gemaakt en mijn dochter wilde nog een 2e keer opscheppen dus dit was een geslaagde maaltijd.
    Gaan we zeker vaker eten…

  2. Wij vonden het wat flauw, volgende x misschien met spekjes ipv kipfilet…

  3. Vanavond dit héérlijk recept gemaakt. Ik ga dit zeker vaker maken

  4. Wij vonden het heerlijk, grappig dat je eigenlijk helemaal geen bloemkool proeft….
    Mijn man heeft er nog een klein beetje sojasaus over gedaan….

  5. Heb deze nasi al 3x gemaakt en was boven verwachting erg lekker, heb er alleen een klein stukje madame Jeanette peper aan toegevoegd.

  6. Echt heel erg lekker!
    Mijn zoon houdt niet van bloemkool rijst, maar heeft het niet gemerkt, vond het erg lekker. Dus deze blijft !!

  7. Het heeft ons heerlijk gesmaakt en inderdaad je proeft geen bloemkool

  8. Ik heb i.p.v. de Conimex boemboe zelf gemengde nasikruiden en een beetje Kikoman gebruikt, is zeker een blijvertje!

  9. Wel jammer dat er gebruik is gemaakt van niet verse bamboe. Zo makkelijk te maken, trassie, verse peper, knoflook vers, groente bouillonblokjes, stuk verse gember, sesamolie alles malen en je heb je basis voor een heerlijke Nasi. Kip kruiden verse knoflook gesneden, maggie vloeibaar sambal manis, ketjap manis en sesamolie mengen bakken apart van de kruiden. Kruiden bakken,kip erbij plus bloemrijst. Zo maak ik de Nasi plus omelet en komkommer in zuur pindasaus en kroepoek

  10. Dit is een favoriet bij ons, het hele gezin smult ervan mee! Mijn zoon vindt deze nasi lekkerder dan met rijst! En dat is echt een compliment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*