Koolhydraatarme bloemkool ovenschotel met kaas en lente-ui.

Bloemkool ovenschotel met kaas

Deze bloemkool ovenschotel met kaas is lekker, gezond en super makkelijk om te maken! Een portie bevat slechts 7,4 gr koolhydraten en maar liefst 11,9 gr eiwit. Daarnaast bevat een portie 100% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C! Je kunt de bloemkool ovenschotel met kaas serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. Ik heb de bloemkool ovenschotel zelf gegeten met een Italiaanse gehaktbal.

Bereidingstips:
Wil je deze bloemkool ovenschotel graag snel maken? Gebruik dan kant-en-klare bloemkoolroosjes i.p.v. een hele bloemkool. Hiermee kun je veel tijd besparen. Ik raad wel aan om de kant-en-klare bloemkoolroosjes nog iets kleinere roosjes te snijden, zodat ze goed in de oven kunnen garen. Verder kun je de ovenschotel na het bakken eventueel garneren met stukjes lente-ui of spekblokjes. Server de bloemkool ovenschotel eventueel met een van de onderstaande recepten:

Print
Koolhydraatarme bloemkool ovenschotel met kaas en lente-ui.

Bloemkool ovenschotel met kaas

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd : 45
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Voorgerecht, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool of 680 gr bloemkoolroosjes
  • 125 gr crème fraîche light
  • 120 gr geraspte kaas
  • 2 el volle melk
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: lente-ui

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  2. Pak de bloemkool en verwijder de bladeren van de bloemkool. Verwijder de stronk en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel de roosjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de bloemkoolroosjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng ondertussen in een grote kom de crème fraîche, melk, mosterd, knoflook, cayenne peper, zout, peper en 50 gr geraspte kaas.
  5. Haal de bloemkoolroosjes na het bakken uit de oven en voeg de roosjes toe aan de kom met de saus. Meng vervolgens alles goed door elkaar.
  6. Voeg de bloemkoolroosjes met saus dan toe aan een grote ovenschaal en bestrooi met de overgebleven 70 gr geraspte kaas. Bak de bloemkool nogmaals 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Garneer de bloemkoolroosjes na het bakken eventueel met lente-ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 portie
  • Calorieën : 214
  • Vetten : 14,6
  • Koolhydraten : 7,4
  • Eiwitten : 11,9

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*