Print
Koolhydraatarme bloemkool ovenschotel met kaas en lente-ui.

Bloemkool ovenschotel met kaas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht, Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool of 680 gr bloemkoolroosjes
  • 125 gr crème fraîche light
  • 120 gr geraspte kaas
  • 2 el volle melk
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: lente-ui

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  2. Pak de bloemkool en verwijder de bladeren van de bloemkool. Verwijder de stronk en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel de roosjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de bloemkoolroosjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng ondertussen in een grote kom de crème fraîche, melk, mosterd, knoflook, cayenne peper, zout, peper en 50 gr geraspte kaas.
  5. Haal de bloemkoolroosjes na het bakken uit de oven en voeg de roosjes toe aan de kom met de saus. Meng vervolgens alles goed door elkaar.
  6. Voeg de bloemkoolroosjes met saus dan toe aan een grote ovenschaal en bestrooi met de overgebleven 70 gr geraspte kaas. Bak de bloemkool nogmaals 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Garneer de bloemkoolroosjes na het bakken eventueel met lente-ui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 214
  • Vetten: 14,6
  • Koolhydraten: 7,4
  • Eiwitten: 11,9