Ovenschotel met bloemkool, kip en groene pesto.

Bloemkool ovenschotel met kip en pesto

Deze bloemkool ovenschotel met kip en pesto is lekker, gezond en super makkelijk om te maken. Deze ovenschotel is een variatie op paste pesto, een Italiaanse topper. Ik heb de pasta vervangen door geroosterde bloemkool. Hierdoor bevat de ovenschotel veel minder koolhydraten dan pasta pesto. Verder heb ik een traditioneel recept gebruikt voor de pestosaus en de schotel op smaak gebracht met geraspte mozzarella, bosui en pijnboompitten. Met als resultaat een heerlijk Italiaans gerecht zonder pasta, waar het hele gezin van kan genieten!

Tips:
Je kunt deze bloemkool ovenschotel ook eerder klaarmaken en in de koelkast bewaren. Je hoeft de ovenschotel dan  alleen nog met kaas te bestrooien en af te bakken in de oven. Perfect als je een keertje weinig tijd hebt om te koken. Met dit recept maak je een avondmaaltijd voor vier personen.Je kunt bij de ovenschotel eventueel een zelfgemaakte salade serveren. Ik heb zelf een zakje kant-en-klare rucola slamelange gebruikt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere koolhydraatarme ovenschotel recepten.

Print
Ovenschotel met bloemkool, kip en groene pesto.

Bloemkool ovenschotel met kip en pesto

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 500 gr kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr groene pesto
  • 60 ml slagroom of kokosmelk
  • 115 gr geraspte mozzarella
  • 1/4 el Italiaanse kruiden
  • 1/2 bouillonblokje
  • zout en peper naar smaak
  • bosui en pijnboompitten
  • 85 gr rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal van 22×22 cm in met een beetje olijfolie of boter. Snijd vervolgens de bloemkool in kleine roosjes en plaats de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oven temperatuur na het bakken naar 180 graden.
  3. Kruid vervolgens de kipfilets met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg de kipfilets in een pan en voeg water toe totdat de kipfilets zijn bedekt. Voeg dan ook het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet als het water kookt het vuur laag en kook de kipfilets 12-15 minuten.
  4. Haal als je denkt dat de kip gaar is een kipfilet uit de pan en snijd deze doormidden. Is de kipfilet gaar? Dan kun je beginnen met het uit elkaar trekken van de kip. Leg de kipfilets op een groot bord en trek met twee vorken de kip in kleine stukjes.
  5. Meng vervolgens in een grote kom de geroosterde bloemkool, kipstukjes en de helft van de geraspte mozzarella. Meng dan in een kleinere kom de pesto en slagroom goed door elkaar.
  6. Schep de bloemkool en kip dan in de ovenschotel en schenk het pestomengsel over de bloemkool en kip. Bestrooi de ovenschotel ten slotte met de overgebleven mozzarella en bak dit 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de ovenschotel na het bakken eventueel met stukjes bosui en pijboompitten. Serveer de schotel met een beetje rucola. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 475
  • Vetten: 30,9
  • Koolhydraten: 5,9
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 40,8

4 Reacties

  1. Het was heerlijk. Bedankt voor het recept!

    • Met kokosmelk gemaakt, heerlijk! Maar geraspte mozzarella?? Heb parmignano en mozzarella gebruikt.

  2. gisteren gemaak! was fantastisch

  3. Gisteren gemaakt, oooooh, erg lekker. We hebben er van genoten,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*