Bloemkool risotto met champignons en peterselie.

Bloemkool risotto met champignons

Met dit recept maak je binnen 25 minuten een heerlijke bloemkool risotto met champignons. In dit recept hebben wij de risottorijst vervangen door bloemkoolrijst. Hierdoor bevat de risotto weinig koolhydraten en is het geschikt om te eten bij het volgen van een koolhydraatarm of keto dieet. Normale risotto wordt lekker smeuïg doordat de rijstkorrel zetmeel lekt in het kookvocht. Bloemkool bevat geen zetmeel. Vandaar dat wij veel parmezaanse kaas en mozzarella kaas hebben toegevoegd. De geraspte kaas zorgt ervoor dat de bloemkoolrijst zich goed bindt met de andere Ingrediënten. Verder hebben wij de bloemkool risotto op smaak gebracht met champignons, ui, knoflook en kippenbouillon. Met dit recept eet je op een smaakvolle manier meer groente en minder koolhydraten. Verantwoord genieten dus!

Tips:
Je kunt de bloemkool zelf raspen tot rijst of kant-en-klare bloemkoolrijst kopen in een van de grote supermarkten. De bloemkool risotto met champignons kun je serveren als lunch of als avondeten met een stukje gebakken kipfilet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Bloemkool risotto met champignons en peterselie.

Bloemkool risotto met champignons

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 225 gr (kastanje)champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 2 el oijfolie
  • 60 ml water
  • 1/4 kip bouillonblokje
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de champignons toe aan de pan en bak deze binnen ca. 5 minuten gaar. Haal de champignons na het bakken uit de pan en maak de pan schoon.
  2. Pak de pan en voeg nogmaals een el olijfolie toe. Voeg dan de gesneden ui en geperste knoflook toe aan de pan en bak dit totdat de ui begint te verkleuren. Voeg de bloemkoolrijst, champignons, water, bouillonblokje, zout en peper toe aan de pan en laat dit 4 minuten zonder deksel koken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het overtollige vocht uitlekken. Voeg dan de geraspte mozzarella en parmezaanse kaas toe en roer dit door de bloemkool risotto. Verdeel de risotto over twee borden en serveer met verse peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de risotto
  • Calorieën: 253
  • Vetten: 17,7
  • Koolhydraten: 6,3
  • Vezels: 5,0
  • Eiwitten: 14,7
Deze bloemkool risotto met champignons is lekker, voedzaam en gezond. Je kunt de risotto serveren als lunch of als avondeten met een stukje kip.  #koolhydraatarm #avondeten #bloemkool

9 Reacties

  1. ’t Was echt superlekker…ik ga dit ook mijn visite voorzetten….lekker gegeten met kippendijtjes…Dank je wel voor dit overheerlijke recept.

  2. Lijkt me heerlijk, ik ga m deze week maken. Door het gebruik van kippenbouillon lijkt me dit niet helemaal vegetarisch. Waarom geen groentenbouillion gebruiken?

    • Hi Brenda,

      Daar heb je gelijk in. je kunt de kippenbouillon ook prima vervangen door groentebouillon.

      Groetjes,

      Quint

  3. Heerlijk! Ik heb het vandaag voor het avond eten gemaakt! Super geslaagd!

  4. Super lekker, eindelijk een koolhydraatarm recept waar ik ook mijn partner in mee krijg 🙂

  5. Heerlijk net gemaakt en voor herhaling

  6. E. Brekelmans

    Super! Als je van risotto houdt

  7. Heerlijk recept, ik heb de kipbouillon blokje vervangen door paddenstoelen bouillonblokje, wel een hele er in gedaan ipv 1/4. Daar en tegen geen zout toegevoegd.

  8. Het was overheerlijk ! Ik had er een lekker visje bij gebakken dit is een blijvertje !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*