Taco's gemaakt van bloemkool en gevuld met pittige kipblokjes.

Bloemkool taco’s met kipvulling

Taco’s gemaakt van bloemkool en ei!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, bloemkool taco’s met een pittige kipvulling. Ik had al eerder van bloemkool taco’s gehoord, maar ik heb het gister pas voor het eerst uitgeprobeerd. Het was veel werk, maar zeker de moeite waard. De bloemkool proef je nauwelijks terug en de taco’s hadden een lekkere smaak. De structuur van de bloemkool taco’s lijkt erg op die van traditionele wraps. De structuur is nagenoeg hetzelfde, het enige verschil is dat de bloemkool taco’s minder elastisch zijn dan traditionele wraps.

Bereidingstips:
De taco’s kan je vullen met je favoriete kip of gehaktvulling. Zelf heb ik de taco’s gevuld met pittige Mexicaanse kipblokjes! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of ingrediënten!

Print
Taco's gemaakt van bloemkool en gevuld met pittige kipblokjes.

Bloemkool taco’s met kipvulling

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 40
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 4 gevulde wraps 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaanse

Schaal

Ingrediënten

Taco’s:

  • 1 middelgrote bloemkool (600700 gr)
  • 2 middelgrote eieren
  • peper en zout naar smaak

Kipvulling:

  • 400 gr kipfilet
  • 50 gr geraspte kaas naar keuze
  • 1 kleine rode ui
  • 34 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote tomaat
  • 1 groene paprika
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje platte peterselie
  • 1 citroenpartje
  • 1/4 tl gemalen chilipeper
  • versgemalen zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Pak een plank en snijd hierop de middelgrote bloemkool in kleine roosjes. Maal vervolgens de bloemkool roosjes fijn in een blender of keukenmachine. Tip: doe de roosjes beetje voor beetje in de blender en schud af en toe zodat alles even goed is fijngemalen.
  2. Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendige kom en doe de kom 3 minuten in de magnetron. Haal de kom na 3 minuten uit de magnetron en roer alles goed door elkaar. Doe de kom na het roeren nog eens 3 minuten in de magnetron.
  3. Pak dan een schone theedoek en leg deze open op een grote kom. Doe de gekookte bloemkool op theedoek in de kom en laat dit zo’n 5 minuten afkoelen. Til vervolgens je schone theedoek met daarin de bloemkool op en wring al het vocht eruit. Laat het water in de kom uitlekken en droog hem af. Doe vervolgens de gedroogde gemalen bloemkool in de kom en voeg de 2 eieren, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar en verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verspreid vervolgens het bloemkool deeg in 4 cirkels op een ovenschaal met een ingevet stuk bakpapier. Doe de bloemkool taco’s 16 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze na 10 minuten bakken even om.
  5. Nu de taco’s in de oven zitten kunnen we beginnen met de kipvulling. Pak om te beginnen een schone plank en snijd hierop de kipfilets in kleine blokjes of reepjes en zet dit opzij. Pak nu schaaltje en schil en pers hierin de knoflookteentjes. Snijd op een bord of plank de paprika, rode ui en tomaat in kleine blokjes.
  6. Verwarm vervolgens boven een hoog vuur de olijfolie in een grote koekenpan of wokpan. Voeg de kipreepjes toe en bak deze al roerend 2 tot 3 minuten bruin. Voeg dan de knoflook en rode ui toe en bak nog eens twee minuten. Voeg vervolgens ook de chilipoeder, tomaat, paprika, zout en peper toe en bak dit mee totdat de kip gaar is.
  7. Haal de 4 bloemkool taco’s uit de oven en leg deze op 4 borden. Verdeel de kipvulling over de 4 taco’s en garneer de taco’s met de geraspte kaas, citroen en peterselie. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap
  • Calorieën: 255
  • Vetten: 11,5
  • Koolhydraten: 10,2
  • Eiwitten: 30,6

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*