Een heerlijke koolhydraatarme bloemkoolpizza belegd met tomatensaus en mozzarella.

Bloemkoolpizza

Een pizza gemaakt van bloemkool?

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht: bloemkoolpizza. Een pizza met een bodem van bloemkool? Ja ook ik had er mijn bedenkingen bij. Ik heb het geprobeerd en het was super lekker! Het gekke is dat je de bloemkool nauwelijks terug proeft, het is net een echte pizza. Bloemkool heeft een relatief neutrale smaak die al snel op de achtergrond raakt als je het mengt met andere ingrediënten. Dit verklaart het succes van bloemkool recepten, zoals: bloemkoolrijst, bloemkoolpuree, bloemkool couscous en nu de bloemkoolpizza!

Hoe maak je bloemkoolpizza?

De bloemkoolpizza maak je door een middelgrote bloemkool te raspen, te koken en te mengen met ei, Parmezaanse kaas, mozzarella kaas en kruiden. Vervolgens vorm je op een vel bakpapier een pizza en deze bak je af in de oven. Met het onderstaande recept maak je alleen een pizzabodem. Ik heb express de topping weggelaten. Iedereen heeft namelijk een eigen voorkeur als het gaat om pizza toppings. Ik vind zelf de bloemkoolpizza lekker met een simpele topping van tomatensaus, mozzarella, belegen geraspte kaas en platte peterselie. Een halve pizza zonder toppings levert 9,1 gr koolhydraten. Let dus wel goed op bij het uitkiezen van toppings als je het koolhydraatarm dieet volgt. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Laat ons onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt!

Print
Een heerlijke koolhydraatarme bloemkoolpizza belegd met tomatensaus en mozzarella.

Bloemkoolpizza

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 45 minutes
  • Porties: 1 grote pizza
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gr geraspte mozzarella kaas
  • 1 middelgrote ei
  • 1/4 tl zeezout fijngemalen
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de bloemkool ondertussen in roosjes en spoel ze goed af. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine. Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendig bakje en doe het 3 tot 5 minuten in de magnetron.
  2. Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en deze goed uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk. Doe dit net zolang totdat al het vocht het vocht uit de bloemkool is verdwenen.
  3. Meng in een grote kom de bloemkool met de mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano, basilicum en knoflookpoeder. Je kan het met een garde mengen of met de hand. Nadat dit goed gemengd is voeg je het ei toe en meng je alles met je handen nog eens goed door elkaar.
  4. Bekleed een bakplaat met een ingevet stuk bakpapier (vet het bak papier goed in) en verdeel het mengsel over het bakpapier. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 30 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.
  5. Doe de bakplaat in de oven en bak de pizza korst 8 tot 11 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat met de pizza korst dan uit de oven en garneer de pizza korst met jou favoriete koolhydraatarme toppings. Doe de pizza korst dan weer in de oven en bak nog eens 5 tot 7 minuten. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/2 pizza
  • Calorieën : 223
  • Vetten : 9,9
  • Koolhydraten : 9,1
  • Eiwitten : 22,8

6 Comments

  1. Wil dat gaan maken maar heb geen magnetron (raar maar waar)en dan?

    • Quint Kames

      Hoi Maria,

      Je kunt de bloemkool ook even kort koken in een steelpannetje met water of roerbakken.

      Groetjes,

      Quint

  2. Kathleen Vertommen

    Net de pizza gemaakt en opgegeten. Mijn vriend staat op dieet in fase 1 en heb dus alles genomen wat hij normaal zou mogen eten.
    Was eerst een testertje en ben aangenaam verrast met het resultaat!! Heb er een verse tomatensaus, champignons en geraspte light kaas van 0 koolhydraten op gedaan. Smaakt bijna zelfde als pizza funghi. Benieuwd wat men vriend er van gaat vinden. Ik ben zeker fan. Bedankt voor het recept. Via Google verschillende gevonden maar dit was het meest duidelijke.

  3. Is erg lekker, maar de bodem blijft zacht, ondanks dat ik het vocht er goed heb uitgeknepen?
    Heeft er iemand nog tips?

  4. niet echt te vergelijken met een ‘echte’ pizzabodem maar wel hééééééél lekker. En heel gezond natuurlijk. Dus die houden we erin.

  5. Heel lekker! Ik heb er een schepje amandelmeel én een schepje kokosmeel door het ‘deeg’ gedaan, wat een veel meer knapperige bodem geeft 😀

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*