Print
Bloemkoolpuree met als garnering zwarte peper en een beetje olijfolie.

Bloemkoolpuree

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 8
  • Totale tijd: 18 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 23 tl fijngemalen knoflook
  • 4 el boter
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • olijfolie naar smaak

Bereidingswijze

  1. Pak de bloemkool en snijd alle bruine en zwarte plekken weg. Verwijder vervolgens de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine stukjes.
  2. Kook of stoom de bloemkool in een steelpannetje met water gaar, ongeveer 10-15 minuten. Giet het overtollige water na het koken weg m.b.v. een deksel of vergiet. Doe vervolgens de bloemkool, boter, knoflook en de overige kruiden in een grote kom en mix tot een gladde puree met een staafmixer. Als je geen staafmixer hebt kan je ingrediënten ook mengen in een blender of keukenmachine. Verdeel in 4 porties en serveer! Garneer eventueel met een beetje olijfolie en extra verse zwarte peper.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 142
  • Vetten: 12,4
  • Koolhydraten: 8,0
  • Eiwitten: 2,9
Copy link