Quiche met bloemkool en kaas.

Bloemkoolquiche met kaas

Het is weer tijd voor een lekker quiche recept! Dit keer hebben een heerlijke bloemkoolquiche gemaakt. Deze bloemkoolquiche met kaas en spekjes is eigenlijk een frittata. We hebben namelijk het korstdeeg weggelaten en extra ei en groente toegevoegd. Hierdoor is de quiche glutenvrij en laag in koolhydraten. De klassieke bloemkool met kaas combinatie geeft de quiche een heerlijke smaak. De spekjes zorgen voor een crunch en een extra lekker hartig smaakje. Kortom een heerlijke quiche waar het hele gezin van kan genieten!

Tips
Met dit recept maak je een quiche voor ca. 4 personen. Je kunt de quiche serveren als diner met een stukje vlees, vis en eventueel een frisse salade. Na het bakken kun je de quiche 2 dagen in de koelkast bewaren. Vervolgens kun je een stukje opnieuw opwarmen in de oven of magnetron. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Quiche met bloemkool en kaas.

Bloemkoolquiche met kaas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1/2 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 125 gr spekreepjes
  • 100 gr geraspte kaas, belegen
  • 5 eieren (M)
  • 125 gr crème fraîche
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg de roosjes toe aan een pan gevuld met water. Breng dit aan de kook en kook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor. Bak ondertussen de spekreepjes knapperig en laat na het bakken het overtollige vet uitlekken.
  2. Snipper de rode ui en de paprika en bak dit ook even kort voor in een koekenpan met olijfolie. Verwarm nu de heteluchtoven voor op 190 graden en vet een quichevorm goed in met boter. Meng vervolgens in een grote kom de eieren met de crème fraîche en geraspte kaas goed door elkaar.
  3. Pak nu de pan met de gekookte bloemkool en laat het water goed uit lekken. Dep eventueel de roosjes droog met een stukje keukenpapier. Voeg de bloemkoolroosjes samen met de voorgebakken spekjes, paprika en ui toe aan de kom met de eieren en roer dit totdat alles goed is gemengd.
  4. Breng het beslag op smaak met zout, paprikapoeder en peper en schenk het vervolgens in de ingevette quichevorm. Bak de bloemkool ca. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de vulling is gestold. Snijd daarna in 4 stukjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 310
  • Vetten: 24,4
  • Koolhydraten: 6,2
  • Eiwitten: 14,2
Quiche met bloemkool en kaas.

6 Reacties

  1. Is het recept niet gemakkelijker met bloemkoolrijst i.p.v. met bloemkoolroosjes?

    • Hi Monique,

      Je kunt het ook met bloemkoolrijst maken. Ik vond de quiche zelf lekkerder met roosjes i.v.m. de bite :).

      Groetjes,

      Quint

  2. Heerlijk en makkelijk te maken!

  3. Man man man wat lekker. Ik heb m wel afgetopt met een extra laagje geraspte kaas en 40 minuten oven. Dit is een blijvertje. Thx

  4. Smaakte prima, wel wat xtra aan toegevoegd teentje knoflook en wat kastanje champignons

  5. Gisteren gemaakt. Heerlijk recept. Zal zeker herhaald worden. Het is ook een grote portie per persoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*