Print
Schaaltje met een portie bloemkoolrijst met als garnering stukjes lente-ui

Bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • keukenmachine of rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de bloemkool en snijd alle bruine en zwarte plekken weg. Verwijder vervolgens de bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is van de bloemkool in even grote roosjes.
  2. Doe de roosjes vervolgens in de keukenmachine en verpulver ze tot rijst (niet helemaal fijn gemalen). Als je geen keukenmachine hebt kun je ook een rasp gebruiken, dit duurt alleen wat langer.
  3. Pak een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats de bloemkoolrijst in een enkele laag op de bakplaat. Bak de rijst 12 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de rijst minstens één keer om tijdens het bakken in de oven.
  4. Een andere mogelijkheid is om de rijst in een pan te bakken. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie of kokosolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en roerbak de rijst 5 minuten. Serveer de rijst warm met fijngesneden lente-ui.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 100 gr
  • Calorieën: 24
  • Vetten: 0
  • Koolhydraten: 3,0
  • Eiwitten: 2,0
Copy link