Salade met bloemkool, kaas en rode kool.

Bloemkoolsalade met kaas

Deze kleurrijke bloemkoolsalade met kaas is perfect om te serveren als bijgerecht. De salade is lekker, gezond en binnen 25 minuten klaar! Je hoeft de bloemkool slechts 5-10 minuten te koken. Ondertussen kun je de dressing maken en de overige ingrediënten snijden. Even alles mengen en klaar is je kleurrijke bloemkoolsalade. De salade is lekker knapperig en heeft een frisse smaak door de rode kool, selderij en lente-ui. Doordat we uitsluitend koolhydraatarme groente en knollen hebben gebruikt, bevat de salade slechts 7,8 gr koolhydraten en maar liefst 5,8 gr vezels per portie! Je kunt dus ook van dit bijgerecht genieten als je een streng koolhydraatarm dieet volgt.

Tips
Met dit recept maak je een bloemkoolsalade voor 3 personen. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen. Zo kun je de Goudse kaasblokjes eventueel vervangen door feta, voor een nog frissere smaak. Ook is het mogelijk om de bloemkool te roosteren in de oven, voor knapperige bite. De bloemkoolsalade is lekker om te serveren als bijgerecht bij een stukje vlees of vis. Wij hebben er zelf van genoten bij de barbecue. De salade is vers het lekkerst, maar blijft zeker twee dagen goed in de koelkast. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten of de salade heeft gesmaakt door hieronder een reactie te plaatsen.

Print
Salade met bloemkool, kaas en rode kool.

Bloemkoolsalade met kaas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

Bloemkoolsalade

  • 400 gr bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 200 gr gesneden rode kool (vers)
  • 2 stengels selderij
  • 2 stengels lente-ui
  • 100 gr kaasblokjes of feta

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • citroensap van 1/2 citroen
  • handje basilicum fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de roosjes in ca. 5-8 minuten beetgaar. Het is ook mogelijk om de bloemkool te roosteren. Besprenkel hiervoor de bloemkool met olijfolie en bak de roosjes 15-20 minuten op 200 graden.
  2. Snijd ondertussen de paprika, selderij en lente-ui in kleine stukjes. Voeg deze toe aan een kom en meng het goed door elkaar. Haal nu de bloemkool uit de oven of pan en laat het overtollige vocht uitlekken. Laat de bloemkool even afkoelen en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de koude bloemkoolroosjes toe aan de kom met de andere groente en meng nog eens goed door elkaar. Maak nu de dressing door de olijfolie, citroensap en basilicum in een kommetje te mengen.
  4. Verdeel de salade over drie borden. Snijd ten slotte de kaasblokjes in nog kleinere blokjes en serveer de salade met de dressing en kaasblokjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van het totaal
  • Calorieën: 268
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 7,8
  • Vezels: 5,8
  • Eiwitten: 12,1
Salade met bloemkool, kaas en rode kool.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*