Print
Salade met bloemkool, kaas en rode kool.

Bloemkoolsalade met kaas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

Bloemkoolsalade

  • 400 gr bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 200 gr gesneden rode kool (vers)
  • 2 stengels selderij
  • 2 stengels lente-ui
  • 100 gr kaasblokjes of feta

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • citroensap van 1/2 citroen
  • handje basilicum fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de roosjes in ca. 5-8 minuten beetgaar. Het is ook mogelijk om de bloemkool te roosteren. Besprenkel hiervoor de bloemkool met olijfolie en bak de roosjes 15-20 minuten op 200 graden.
  2. Snijd ondertussen de paprika, selderij en lente-ui in kleine stukjes. Voeg deze toe aan een kom en meng het goed door elkaar. Haal nu de bloemkool uit de oven of pan en laat het overtollige vocht uitlekken. Laat de bloemkool even afkoelen en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de koude bloemkoolroosjes toe aan de kom met de andere groente en meng nog eens goed door elkaar. Maak nu de dressing door de olijfolie, citroensap en basilicum in een kommetje te mengen.
  4. Verdeel de salade over drie borden. Snijd ten slotte de kaasblokjes in nog kleinere blokjes en serveer de salade met de dressing en kaasblokjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van het totaal
  • Calorie├źn: 268
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 7,8
  • Vezels: 5,8
  • Eiwitten: 12,1
Copy link