Portie boerenkoolchips met kokosolie en kruiden.

Boerenkoolchips

Een populair recept overgewaaid uit Amerika!

Een lekkere koolhydraatarme snack: boerenkoolchips. Dit is een heerlijk basis recept waar je eigen draai aan kan geven door zelf verschillende kruiden toe te voegen. In Amerika is het erg populair en kun je in de supermarkt zelfs kant-en-klare boerenkoolchips kopen.

Naast een heerlijke stamppot, kun je er dus ook een lekkere en gezonde snack van maken. Het klinkt in eerste instantie misschien niet lekker, maar de boerenkoolchips is zeker het proberen waard. Het smaakt zelfs een beetje naar aardappel als je het in de oven afbakt. In de supermarkt kun je vaak alleen gesneden boerenkool kopen, maar voor deze chips heb je boerenkool bladeren nodig. Dit kun je kopen bij de groenteboer. Het is ook mogelijk om de boerenkoolchips van Cavolo nero of palmkool maken. Deze plant is familie van de boerenkool en kun je kopen bij de Albert Heijn. Probeer de boerenkoolchips en ontdek jouw favoriete combinatie! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Portie boerenkoolchips met kokosolie en kruiden.

Boerenkoolchips

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr boerenkool
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel:  cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng in een grote kom de boerenkool, gesmolten kokosolie, peper en zout. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid de gesneden boerenkool gelijkmatig over het vel.
  2. Bak de boerenkool 12 tot 14 minuten in de oven. Kijk af en toe in de oven of de chips niet verbrand. Verbranden boerenkool chips zijn niet bepaald lekker. Bak de boerenkool chips 2 minuten extra, als de chips na 14 minuten nog niet gaar en crispy is.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 50
  • Vetten: 4,2
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 2,0

Benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten? Bekijk dan ook eens onze andere koolhydraatarme snack recepten.

 

Portie boerenkoolchips met kokosolie en kruiden.

1 reactie

  1. Hmmmm heerlijk ik had ze gemaakt met palmkool, het is een heerlijke snack. Lekker met sriracha kruiden.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*