Print
Portie boerenkoolchips met kokosolie en kruiden.

Boerenkoolchips

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr boerenkool
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel:  cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng in een grote kom de boerenkool, gesmolten kokosolie, peper en zout. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid de gesneden boerenkool gelijkmatig over het vel.
  2. Bak de boerenkool 12 tot 14 minuten in de oven. Kijk af en toe in de oven of de chips niet verbrand. Verbranden boerenkool chips zijn niet bepaald lekker. Bak de boerenkool chips 2 minuten extra, als de chips na 14 minuten nog niet gaar en crispy is.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 50
  • Vetten: 4,2
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 2,0
Copy link