Print
Boerenkoolsalade met pompoen en chipolata.

Boerenkoolsalade met chipolata en pompoen

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 1/2 flespompoen
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tl cayennepeper
  • 150 gr verse boerenkool
  • 215 gr chipolata worstjes (bio)
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1/2 venkel
  • 35 gr ongebrande amandelen
  • optioneel: 75 gr feta of geitenkaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Was de pompoen en verwijder eventueel de schil. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en vervolgens in partjes in de vorm van halve maantjes.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoenstukjes over de plaat. Besprenkel de pompoen met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Bak de pompoen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de bloemkool iets fijner en voeg toe aan een kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en roer dit door de boerenkool. Voeg de boerenkool toe aan een koekenpan en bak kort, ongeveer 2 minuten, totdat de boerenkool iets donkerder is, maar nog niet is geslonken.
  4. Verdeel de boerenkool over 2 borden. Bak vervolgens in een andere koekenpan de worstjes gaar. Snijd tijdens het bakken de venkel in kleine reepjes. de cherrytomaten doormidden en de amandelen in kleinere stukken.
  5. Haal de geroosterde pompoen uit de oven en verdeel dit samen met de venkel, tomaat en worstjes over de 2 borden met de boerenkool. Garneer metamandelen en eventueel een dressing van olijfolie en mosterd en geitenkaas of feta. Serveer de salade warm of koud. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 628
  • Vetten: 50,2
  • Koolhydraten: 10,5
  • Vezels: 8,4
  • Eiwitten: 29,2