Boerenomelet met groente en spekjes.

Boerenomelet (koolhydraatarm)

Een boerenomelet is een perfect gerecht voor als je wat restjes groenten uit de koelkast moet opmaken. Deze omelet maken we met prei, paprika, wortel, rode ui en knolselderij, maar voel je vrij om hierin te variëren. In combinatie met spekjes en verse kruiden is deze goed gevulde boerenomelet geschikt voor ieder moment van de dag!

Boerenomelet maken

In de boerenomelet worden naast restjes groenten ook vaak restjes aardappel verwerkt. In dit recept gebruiken we de knolselderij als vervanging van de aardappel. Kook de knolselderij en bak de rest van de groenten voordat je ze aan de omelet toevoegt. In de omelet hebben de groenten namelijk niet voldoende tijd om gaar te worden.  Voor het bakken van de omelet heb je een pan met een deksel nodig. Het is ook belangrijk dat je een pan gebruikt waar de omelet niet aan de bodem blijft plakken. Bak de omelet met de deksel op de pan. De binnenkant wordt dan sneller gaar. Voeg de groenten en spekjes pas toe als de omelet gaar is aan de onderkant.

Variatietips

Je kunt deze omelet ook vegetarisch bereiden. Laat de spekjes achterwege of vervang deze door geraspte kaas. Verder kun je ook andere groente toevoegen, zoals champignons! Een boerenomelet is een ideale manier om je groente restjes mee op te maken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print
Boerenomelet met groente en spekjes.

Boerenomelet (koolhydraatarm)

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 1 omelet 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 65 gram knolselderij
  • 1/4 prei
  • 1/2 wortel
  • 1/4 rode paprika
  • 1 el verse bieslook
  • 1 el verse peterselie
  • 3 eieren (M)
  • scheutje volle melk
  • peper en zout
  • 1 tl mosterd
  • 65 gr gerookte spekreepjes
  • 2 el olijfolie
  • optioneel: handje geraspte kaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes. Zet een klein pannetje met water op het vuur en voeg de knolselderij toe zodra het water kookt. Kook de knolselderij in +/- 10 minuten gaar.
  2. Snijd de rest van de groenten klein en meng met elkaar in een kom. Snijd de verse kruiden en houd deze apart van de groenten.
  3. Kluts ondertussen de eieren los en voeg de melk, peper, zout en mosterd toe. Voeg dan ook de gesneden kruiden toe.
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes rondom goudbruin. Haal de spekjes uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg wat olijfolie toe aan dezelfde pan en bak de groenten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de knolselderij toe zodra deze gaar is. Haal de groenten uit de pan en zet opzij.
  6. Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan de pan en schenk het eimengsel in de pan. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Zodra de omelet loslaat aan de onderkant, verdeel je de groenten en spekjes over de omelet en doe je de deksel weer op de pan.
  7. Zodra de omelet bijna gaar is, draai je hem nog een paar minuten om. Voeg eventueel wat geraspte kaas toe, als je dit lekker vindt. Schep de omelet over op een bord en garneer met verse bieslook. Serveer direct of voeg er nog wat salade of koolhydraatarm brood aan toe.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 omelet
  • Calorieën: 638
  • Vetten: 50,2
  • Koolhydraten: 11,1
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 31,5
Boerenomelet met groente en spekjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*