Print
Heerlijk portie boeuf bourguignon met bloemkoolrijst.

Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 130
  • Totale tijd: 2 hours 20 minutes
  • Porties: 5 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Franse

Schaal

Ingrediënten

  • 800 gr runderstoofvlees (hacheevlees of magere runderlappen)
  • 3 el olijfolie
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 23 laurierblaadjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn uit bourgogne
  • 350 ml vleesbouillion
  • 600 gr bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook en champignons in kleine stukjes. Zet dit opzij maak de plank even schoon en snijd dan ook het vlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een stoofpan en braad 5 minuten al roerend rondom bruin.
  2. Haal het vlees dan uit de pan en bak in het overgebleven vet de ui, knoflook, spekjes en de laurier bladen, ongeveer 3-4 minuten totdat de uitjes en knoflook begint te kleuren. Voeg de champignons toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en bak dit al roerend kort mee.
  3. Doe het vlees dan weer terug in de pan en schenk de wijn en de bouillon gelijkmatig in de pan. Breng dit aan de kook en draai het vuur dan laag. Stoof het vlees afgedekt 2 uur gaar. Neem na 1,5 uur stoven de deksel van de pan zodat het stoofvocht tot de gewenste dikte kan inkoken. Breng de stoof op smaak met peper.
  4. Wanneer de boeuf bourguignon klaar is kan je de bloemkoolrijst klaarmaken. Verhit hiervoor een el olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de bloemkoolrijst toe en wok totdat de bloemkool warm en beetgaar is, ongeveer 4 minuten. Serveer de boeuf bourguignoin met de bloemkoolrijst en breng op smaak met een beetje peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/5
  • Calorieën: 381
  • Vetten: 13,7
  • Koolhydraten: 11,0
  • Eiwitten: 43,9
Copy link