Een portie broccoli in amandel-citroen boter gegarneerd met geschaafde amandelen.

Broccoli in amandel-citroen boter

Een fris en gezond koolhydraatarm bijgerecht!

Een heerlijk koolhydraatarm bijgerecht, broccoli in amandel-citroen boter. Dit is een fris broccoli gerecht met geschaafde amandelen en citroen. De broccoli met amandel-citroen boter kun je serveren als bijgerecht bij een stukje vlees of vis. Zelf vind ik de broccoli met amandel-citroen boter bij een pittig Indiase curry. De pittige smaak van de curry kun je dan als het ware ‘blussen’ met een hapje broccoli. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Een portie broccoli in amandel-citroen boter gegarneerd met geschaafde amandelen.

Broccoli in amandel-citroen boter

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli, in roosjes gesneden
  • 60 gr boter
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 30 gr geschaafde amandelen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoli roosjes ongeveer 4 tot 8 minuten, giet vervolgens de roosjes af. Smelt de boter in een steelpannetje op middelhoog vuur. Als de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de citroensap, citroenrasp en amandelen toe. Roer dit even goed door elkaar en giet het over de broccoli.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 15,2
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 3,7
Een portie broccoli in amandel-citroen boter gegarneerd met geschaafde amandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*