Print
Heerlijke portie ontbijtmuffins met broccoli en kaas.

Broccoli en kaas muffins

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 9 muffins 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 600 gr broccoli roosjes
  • 7 eieren, alleen het eiwit
  • 4 grote hele eieren
  • 30 gr geraspte cheddar kaas
  • 40 gr geraspte kaas naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klein beetje water in een pan en stoom hierin de broccoli roosjes ongeveer 6-7 minuten. Pak nu een kom en breek hierin de broccoli roosjes na het koken in kleinere stukken. Voeg de olijfolie en zout en peper naar smaak toe en meng dit goed door de broccoli roosjes.
  2. Vet een muffin vorm met 9 vormpjes in met boter. Verdeel de broccoli roosjes gelijkmatig over de 9 vormpjes. Pak nu nog een kom en klop hierin de eieren, eiwitten, geraspte kaas goed door elkaar.
  3. Verdeel nu ook het eimengsel gelijkmatig over de 9 vormpjes en strooi als laatst de geraspte cheddar kaas over de vormpjes. Bak de broccoli en kaas muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 muffins
  • Calorieën: 167
  • Vetten: 8,5
  • Koolhydraten: 5,0
  • Eiwitten: 18,0
Copy link