Romige broccoli-ovenschotel met geraspte kaas.

Broccoli-ovenschotel met kaas

Vandaag deel ik met jullie een makkelijk en snel recept voor een broccoli-ovenschotel met kaas. Als je van ovenschotels houdt en graag broccoli eet moet je dit recept echt proberen. Romig, fris en vullend, deze broccoli-ovenschotel met kaas heeft het allemaal! Daarnaast is deze broccoli-ovenschotel ook laag in koolhydraten. Een portie van deze broccolischotel bevat slechts 4,1 gr koolhydraten. Dit maakt het perfect om te eten als hoofdgerecht als je een koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Deze broccoli-ovenschotel met kaas is perfect voor op een drukke doordeweekse dag. Je kunt de ovenschotel namelijk van tevoren klaar maken, bewaren in de koelkast en later opwarmen in de oven. Wil je een complete avondmaaltijd serveren? Voeg dan wat gebakken gehakt of kipblokjes toe aan de ovenschotel of serveer met een stukje gegrilde kipfilet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Romige broccoli-ovenschotel met geraspte kaas.

Broccoli-ovenschotel met kaas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 560 gr broccoliroosjes (2 stronken)
  • 220 gr roomkaas
  • 60 gr creme fraiche of Griekse yoghurt
  • 125 gr geraspte kaas
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/4 tl zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de broccoliroosjes in een grote pan en voeg water toe tot de broccoli ongeveer driekwart onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur als het kookt laag. Kook de broccoliroosjes 3 tot 4 minuten beetgaar.
  2. Meng ondertussen in een grote kom de roomkaas, creme fraiche, geraspte kaas en de kruiden.
  3. Doe de broccoliroosjes na het koken in een vergiet en laat het water goed uitlekken. Voeg de broccoliroosjes dan toe aan de kom met de roomkaas en meng dit met een spatel goed door elkaar.
  4. Voeg de roosjes vervolgens toe aan een middelgrote ovenschotel en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Bak de broccoli-ovenschotel met kaas 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de schotel na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 334
  • Vetten: 26,2
  • Koolhydraten: 4,1
  • Eiwitten: 18,4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*