Broccolisoep met prei en broccoli.

Broccolisoep met prei

Zin een lekker kommetje soep? Probeer dan eens deze broccolisoep met prei. Dit heerlijke soepje maak je met slechts 5 ingrediënten: broccoli, prei, knoflook, bouillon en crème fraîche. De prei en knoflook geven de broccolisoep extra smaak en de crème fraîche maakt het lekker romig. Naast het feit dat dit soepje erg goed smaakt, is het ook nog eens super gezond. Een kommetje broccolisoep met prei bevat maar liefst 4,1 gr vezels en levert meer dan 50% van je ADH vitamine C. Verder hebben wij geen aardappelen of andere knollen gebruikt. Hierdoor bevat een kommetje soep slechts 3,9 gr koolhydraten. Je kunt dus ook genieten van een kommetje broccolisoep als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Dit heerlijke soepje is super makkelijk om te maken en staat al binnen 30 minuten op tafel. De soep is lekker om te eten als lunch of voorgerecht met een sneetje notenbrood of knoflookbrood. Je kunt de broccolisoep met prei maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Als je de soep langer wilt bewaren, kun je het ook per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere soep recepten.

Print
Broccolisoep met prei en broccoli.

Broccolisoep met prei

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 stengels prei
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • scheutje olijfolie
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gr crème fraîche
  • peper naar smaak
  • verse bieslook naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de prei in kleine stukjes en de broccoli in roosjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg de gesneden prei en geperste knoflook toe. Bak dit een paar minuten, totdat de knoflook begint te verkleuren.
  2. Voeg de broccoliroosjes, water, bouillon, peper en bieslook toe aan de pan en breng aan de kook. Kook de broccoli 12 minuten met de deksel op de pan.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde soep. Ze de pan dan weer op het vuur en roer de helft van de crème fraîche er doorheen. Verdeel de soep over 4 kommetjes en serveer met een een el crème fraîche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje (1/4)
  • Calorieën: 204
  • Vetten: 18,1
  • Koolhydraten: 3.9
  • Vezels: 4,1
  • Eiwitten: 4,6
Broccolisoep met prei en broccoli.

17 Reacties

  1. Erg lekkere soep! Ga ik zeker vaker maken.

  2. Renate Janssen

    Heerlijke soep en zo klaar. Dank je wel. Groetjes Renate

  3. Lekkere soep. Zelf nog een beetje Grana Padano toegevoegd.

  4. Erg lekker ! Ik ben gek van courgette soep maar nu nog een favorietje extra

  5. Martijn van Dijk

    Erg lekker, ga ik zeker vaker maken!

  6. Heerlijk romige soep!

  7. Wat een ontzettend lekkere soep!

  8. Alie van de Beek

    Echt een heerlijke soep!! Aanrader!! Ik heb er zelf nog wat zalmsnippers doorgegaan… ik ga m zeker vaker maken.

  9. Thérèse vd Poort

    mmmmmm Erg lekker Ook samen met de foccacia.

  10. Heerlijk soepje!

  11. Net gestart met keto super lekkere soep die goed vult! Zelfs de kinderen zijn er zot van

  12. Heerlijke soep. Met zalmsnippers erin of uitgebakken bacon gelijk een hoofdgerecht.

  13. Echt een heerlijke soep! Makkelijk te maken en prima in te vriezen. Deze wordt vaker gegeten.

  14. Vandaag de soep gemaakt, iedereen vond het heerlijk. Dankjewel voor de heerlijke recepten.
    Wij zijn vanaf augustus bezig met koolhydraat arm te eten. Jou recepten zijn allemaal lekker en goed te bereiden. Top.

  15. Zo lekker en vol van smaak. De knoflook en de room maken het af. Héérlijk.

  16. Heerlijke soep.
    Iedereen vond hem hier geweldig lekker.
    Volgende keer doe ik er spekreepjes door.

  17. Lekker soepje…toevoegingen van een snuf chilipoeder,een half rood pepertje,etl mosterd,oude geraspte kaas en uitgebakken spekjes en als topping peterselie en kleine blokjes rode paprika zijn ook smakelijk erbij…naar eigen smaak en inzicht uiteraard!!

    Hartelijk bedankt Quint…voor deze fijne recepten site en dat wij ervan mee mogen genieten!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*