Broccolisoep met room.

Broccolisoep met room

Het bereiden van een smaakvolle soep kan heel eenvoudig zijn. Met slechts een paar ingrediënten zet je snel een voedzame en gezonde maaltijd op tafel. We gebruiken voor deze soep een basis van broccoli en bleekselderij. De toevoeging van slagroom maakt de soep heerlijk romig en zorgt tegelijkertijd voor extra vetten, waardoor de soep een langer verzadigd gevoel geeft. Een smakelijke, gezonde en eenvoudige maaltijd!

Hoe maak je deze broccolisoep?

Voor deze broccolisoep roosteren we de broccoli in de oven. Broccoli heeft zo meer smaak dan als je deze alleen kookt. We kruiden de broccoli met gemalen komijn. De bleekselderij bakken we kort met de ui en knoflook voordat we de bouillon toevoegen. De slagroom geeft deze soep een rijke, romige smaak. Als garnering voegen we aan elk kommetje nog een extra scheutje slagroom toe. Optioneel kun je er ook nog wat olie aan toevoegen. Serveer er een koolhydraatarm broodje met eiwitrijk beleg bij of een gekookt eitje om aan je eiwitbehoefte te voldoen.

Tips

Wil je de soep lactosevrij of geheel zonder zuivel? Vervang de slagroom dan door lactosevrije room of een plantaardige variant, zoals kokosmelk. Bij de soep kun je evt. zelfgemaakte groentebroodjes of een courgettebrood serveren!

Print
Broccolisoep met room.

Broccolisoep met room

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 kommen 1x
  • Categorie: Diner

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli (500 gr)
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon (of 1 liter water met 2 blokje groentebouillon)
  • 125 ml slagroom + 60 ml voor garnering

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roosjes en verdeel over een bakplaat. Druppel er wat olijfolie en peper, zout en komijnpoeder overheen.
  2. Bak de broccoli 20 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de bleekselderij in stukjes, snipper de ui, en snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan boven middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg de bleekselderij toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg de geroosterde broccoli toe en schep alles goed door elkaar. Schenk de groentebouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  6. Voeg de slagroom toe en roer goed. Breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper. Schep de soep over in 4 kommen of diepe borden. Garneer de kommen met een el slagroom.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 233
  • Vetten: 21,6
  • Koolhydraten: 2,9
  • Vezels: 4,1
  • Eiwitten: 4,9
Broccolisoep met room.

1 reactie

  1. Heerlijk. Vooral de combinatie van de geroosterde broccoli met komijnzaad.
    Ik heb er kipfiletreepjes doorgedaan en gegeten met een sneetje geroosterd brood met roomboter. Heel vullend. En makkelijk te maken voor een paar dagen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*