Salade met burrata, pesto en prosciutto

Burrata salade met pesto

Vandaag hebben wij een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade gemaakt met burrata. Burrata is een Italiaanse delicatesse afkomstig uit de regio Puglia. Het is simpelweg een grote bol mozzarella gevuld met room en ricotta. Bij het opensnijden van de burrata vloeit de romige kern uit de kaas. Vooral hierdoor zie je burrata steeds vaker terug op het menu van restaurants. Het is een waar spektakel om te serveren! Gelukkig hoef je niet naar een restaurant om deze Italiaanse delicatesse uit te proberen. Burrata is sinds kort ook verkrijgbaar in de supermarkt. Wij hebben het gekocht en zelf een heerlijke koolhydraatarme salade met burrata gemaakt.

Koolhydraatarme burrata salade
De basis voor onze burrata salade is rucola, cherrytomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Smaken die verder super goed combineren met burrata zijn gedroogde ham en basilicum. Wij hebben deze smaken terug laten komen in de vorm van prosciutto en groene pesto. Het resultaat is een heerlijke romige salade met veel verschillende smaakjes die elkaar aanvullen. De groene pesto en de room van de burrata vormen samen de dressing. Doordat we de croutons hebben weggelaten bevat een portie van deze salade slechts 7,1 gr koolhydraten.

Tips
Met dit recept maak je een maaltijdsalade voor twee personen. Het is ook mogelijk om de salade voor meer personen als bijgerecht te serveren. Voeg hiervoor meer rucola slamelange en cherrytomaten toe. De hoeveelheid burrata kan dan gelijk blijven. De salade is vers het lekkerst, maar je kunt de restjes de volgende dag ook nog prima opeten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Salade met burrata, pesto en prosciutto

Burrata salade met pesto

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr burrata
  • 100 gr rucola slamelange
  • 150 gr cherrytomaten
  • 50 gr prosciutto
  • 40 gr groene pesto
  • 1 el olijfolie
  • handje pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de parmaham en cherrytomaten in kleine stukjes. Meng vervolgens in een kleine kom de pesto en olijfolie om de dressing te maken.
  2. Verdeel de slamelange over twee borden en decoreer met de ham, cherrytomaten en parmezaanse kaas. Snijd vervolgens voorzichtig de burrata door tweeën en leg deze in het midden van beide borden.
  3. Rooster ten slotte de pijnboompitten kort in een koekenpan en verdeel dit samen met de pestodressing over de borden. Eetsmakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 490
  • Vetten: 40,9
  • Koolhydraten: 7,1
  • Eiwitten: 21,8
Salade met burrata, pesto en prosciutto

1 reactie

  1. Heerlijke salade, erg smaakvol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*