Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vegetarische curry met halloumi.

Butter halloumi curry (vega)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 gele ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • ½ tl chilipoeder (optioneel)
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml passata (bijv. van Mutti)
  • 1 tl erythritol
  • 125 ml slagroom (30%)
  • 1 of 1,5 blok halloumi (ca. 340 gr)
  • 1 tl garam masala
  • 30 gr roomboter, ongezouten
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el olijfolie (voor de bloemkoolrijst)
  • 2 handjes verse koriander
  • 1 koolhydraatarme wrap
  • optioneel: sap van limoen
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en rasp de gember.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en gember op matig vuur tot de ui glazig is, ongeveer 4 tot 5 minuten.
  3. Voeg de garam masala, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma en eventueel chilivlokken toe. Roer kort tot de specerijen hun geur afgeven. Voeg dan de tomatenpuree en erythritol toe en bak nog 2 minuten al roerend mee, tot het mengsel wat donkerder wordt.
  4. Schenk de slagroom en passata erbij en breng aan de kook. Schraap de aanbaksels van de bodem los. Giet het geheel daarna in een blender en mix tot een gladde, vrij vloeibare saus.
  5. Snijd de halloumi in grote, hapklare blokjes. Kruid de halloumi met een beetje garam masala en bak in een aparte pan goudbruin, haal de blokjes daarna uit de pan.
  6. Doe de saus terug in de pan waar je de uitjes in had gebakken en voeg de boter toe. Verwarm op middelhoog vuur, roer tot de saus begint te borrelen en de boter volledig is opgenomen. Laat daarna iets inkoken naar de gewenste dikte.
  7. Voeg de blokjes halloumi toe en laat het geheel op laag vuur nog zo’n 3 minuten sudderen, zodat de halloumi zacht wordt en de smaken goed opneemt. Proef de saus en voeg indien nodig extra zout toe.
  8. Roerbak ondertussen de bloemkoolrijst gaar in een pan met een beetje olijfolie. Snijd wat koriander fijn en roer dit erdoor. Verwarm in een andere pan de wrap en snijd deze in vieren.
  9. Verdeel de bloemkoolrijst over 3 borden, schep de butter halloumi erop en serveer met een stuk wrap en extra gesneden koriander. Besprenkel eventueel met limoensap.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 786
  • Vetten: 62,1
  • Koolhydraten: 16,8
  • Vezels: 6,6
  • Eiwitten: 35,4