Caesar salade met kip en ontbijtspek.

Caesar salade met kip

Op zoek naar een lekker koolhydraatarm lunch recept? Probeer dan eens deze caesar salade met kip. Deze klassieke salade is al decennialang enorm populair in de Verenigde Staten. Over de herkomst van het gerecht wordt nog gespeculeerd, maar over het algemeen wordt het toegeschreven aan restauranteigenaar Caesar Cardini. Hij maakte zijn caesar salade op een druk moment uit nood vanwege een tekort aan ingrediënten. De eenvoudige salade viel goed in de smaak bij zijn klanten en werd naar hem vernoemd.

Koolhydraatarme caesar salade
Tegenwoordig worden er steeds meer ingrediënten aan de caesar salade toegevoegd. Zo ook in dit recept. Wij hebben een koolhydraatarme versie van de caesar salade gemaakt door de croutons weg te laten. Verder hebben we voor de smaak gekruide kip, ontbijtspek en avocado toegevoegd. Een portie van deze caesar salade bevat slechts 5 gr koolhydraten en is geschikt om te eten tijdens het volgen van een keto of koolhydraatarm dieet.

Tips:
Met dit recept maak je een koolhydraatarme caesar salade voor één persoon. Deze voedzame salade is lekker om te eten als lunch of avondmaaltijd. Je kunt de salade na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.

Print
Caesar salade met kip en ontbijtspek.

Caesar salade met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Salade:

  • 1 kipfilet
  • 100 gr gesneden romaine sla
  • 1 plakje (uitgebakken) ontbijtspek
  • 1/4 komkommer
  • handje cherrytomaten
  • 1/2 avocado
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • oregano naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Caesar dressing:

  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl citroensap
  • 1/2 el geraspte parmezaanse kaas
  • optioneel: worcestershire sauce

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de kipfilet met paprikapoeder, oregano, zout en peper. Plaats de kipfilet op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kipfilet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes, de avocado in reepjes en de cherrytomaten door tweeën. Meng dan in een grote kom de romaine sla, komkommer, avocado, cherrytomaten en uitgebakken ontbijtspek. Maak vervolgens de dressing door in een klein kommetje de mayonaise, mosterd, citroensap, geraspte kaas en worcestershire sauce te mengen.
  3. Haal de kipfilet uit de oven en snijd deze in reepjes of blokjes. Serveer de caesar salade met de dressing en bestrooi de salade eventueel met een beetje geraspte kaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 553
  • Vetten: 36,1
  • Koolhydraten: 5,0
  • Vezels: 6,3
  • Eiwitten: 47,8
Caesar salade met kip en ontbijtspek.

3 Reacties

  1. Hallo Quint, hartelijk dank voor het delen van dit recept.
    Ik heb de salade nu mee naar mijn werk.
    Omdat ik oa geen gluten en ei mag is dit perfect!

  2. Hoi Quint, ik heb gisteren dit recept gebruikt en het was ontzettend lekker. Kip heb ik van koopeenkip.nl en smaakt heerlijk in dit recept.

  3. Gewoon super lekker. Bij gebrek aan mayonaise heb ik Griekse joghurt gebruikt. Was ook lekker😁
    En je kan ineens voor 2 dagen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*