Print
Caesar salade met kip en ontbijtspek.

Caesar salade met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Salade:

  • 1 kipfilet
  • 100 gr gesneden romaine sla
  • 1 plakje (uitgebakken) ontbijtspek
  • 1/4 komkommer
  • handje cherrytomaten
  • 1/2 avocado
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • oregano naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Caesar dressing:

  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl citroensap
  • 1/2 el geraspte parmezaanse kaas
  • optioneel: worcestershire sauce

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de kipfilet met paprikapoeder, oregano, zout en peper. Plaats de kipfilet op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kipfilet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes, de avocado in reepjes en de cherrytomaten door tweeën. Meng dan in een grote kom de romaine sla, komkommer, avocado, cherrytomaten en uitgebakken ontbijtspek. Maak vervolgens de dressing door in een klein kommetje de mayonaise, mosterd, citroensap, geraspte kaas en worcestershire sauce te mengen.
  3. Haal de kipfilet uit de oven en snijd deze in reepjes of blokjes. Serveer de caesar salade met de dressing en bestrooi de salade eventueel met een beetje geraspte kaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 553
  • Vetten: 36,1
  • Koolhydraten: 5,0
  • Vezels: 6,3
  • Eiwitten: 47,8
Copy link