Caesar salade met witte asperges.

Caesar salade met witte asperges

De caesar salade is misschien wel een van de bekendste salades. Op deze favoriet bestaan vele versies zoals een caesar met kip, spekjes of vegetarisch met ei. Wij maken de caesar dit keer met de seizoensgroente van mei; witte asperges. Wat natuurlijk niet kan ontbreken is de caesar dressing. Lekker voor de lunch of als diner op een warme dag!

Caesar salade maken

Een klassieke caesar wordt gemaakt van romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, ei, worcestersaus en croutons. De crouton is het enige koolhydraatrijke ingrediënt in dit recept, dus deze laten we weg. In deze caesar voegen we naast de klassieke ingrediënten kip en ansjovis toe. Samen met het ei geven deze ingrediënten de salade veel smaak en de nodige eiwitten.

Naast de romaine sla gebruiken we voor dit recept witte asperges. Nu het nog witte asperge seizoen is, maken we daar volop gebruik van. Witte asperges kun je op vele manieren bereiden. Voor de salade grillen we de asperges in de oven. Dit gaat goed samen met de caesar dressing.

Tips

Als je nog wat oud koolhydraatarm brood over hebt, kun je hier heel gemakkelijk croutons van maken. Bak de gesneden broodstukjes op 20 minuten op 180 graden. Vergeet ze niet in te smeren met olijfolie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Caesar salade met witte asperges.

Caesar salade met witte asperges

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Salade

  • 4 witte asperges
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr kipdijfilet
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 20 gr boter
  • 2 eieren (m)
  • 4 tot 6 ansjovisfilets
  • 1 krop romaine sla
  • verse peterselie
  • Parmezaanse kaas voor garnering
  • zout en peper naar smaak

Dressing

  • 3 tot 4 el mayonaise
  • sap van 1/4 citroen
  • 1/2 tl mosterd
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 el verse peterselie
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • paar druppels worcestersaus
  • peper naar smaak
  • water (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden.
  2. Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant eraf. Leg de asperges op een braadslede en druppel er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en peper en bak de asperges vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de kipdijfilet in grote stukken. Kruid de kipstukjes met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  4. Verwarm de boter in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg als de boter gesmolten is de kip toe en bak deze goudbruin en gaar .
  5. Breng vervolgens een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook ca. 8 minuten voor een hardgekookt ei.
  6. Ga ondertussen verder met het maken van de dressing. Meng hiervoor de mayonaise met het citroensap en mosterd tot een glad mengsel.
  7. Snijd de ansjovis en peterselie klein. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg alles samen met de overige ingrediënten toe aan de mayonaise. Meng goed en voeg als je dressing wat dunner wilt, wat water toe.
  8. Snijd de romainse sla in grove stukken en verdeel over 2 borden. Besprenkel de sla met een beetje van de dressing. Laat de eieren na het koken schrikken, pel ze en snijd door de helft. Verdeel de eieren over de borden.
  9. Haal de asperges uit de oven en snijd in kleinere stukjes. Verdeel de stukjes samen met de gebakken kip en overgebleven ansjovis over de salade.
  10. Garneer de salade met de rest van de dressing, Parmezaanse kaas en verse peterselie!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 614
  • Vetten: 50,8
  • Koolhydraten: 3,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 34
Caesar salade met witte asperges.

5 Reacties

  1. Wij vinden hem erg lekker. Met groene asperges gemaakt. Doordat ik de helft overhad vandaag voor de tweede keer gemaakt. Nu met croutons (de eerste keer vergeten). Jammer dat het seizoen voor asperges vanaf 24 juni voorbij is.






    Reageer
  2. Dit was heerlijk. Heb alleen geen ansjovis gebruikt, ben daar niet gek op! de volgende dag de rest opgegeten voor lunche….






    Reageer
  3. Ontzettend lekkere salade. Had nog nooit ansjovis gehad, maar wat is dat lekker in deze salade zeg. De hele combinatie is gewoon perfect, om je vingers bij op te eten 😊
    Dank je wel voor dit heerlijke recept, zeker voor herhaling vatbaar 😍

    Reageer
  4. Ontzettend lekkere salade. Ik heb het hele pak asperges (400 gr) opgemaakt. En andere sla genomen. AH verkocht geen romaine sla. Die ansjovis maakt het lekker zoutig. Dressing is ook om te smullen. Vond het restaurant waardig, dank je wel voor het super lekkere recept 🤗😋






    Reageer
    • Super mooi recept met als vervolg een heerlijke, originele salade. Heel mooie combinatie van de asperges, kipdijfilet en ansjovis.






      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*