Print
Caesar salade met witte asperges.

Caesar salade met witte asperges

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Salade

  • 4 witte asperges
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr kipdijfilet
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 20 gr boter
  • 2 eieren (m)
  • 4 tot 6 ansjovisfilets
  • 1 krop romaine sla
  • verse peterselie
  • Parmezaanse kaas voor garnering
  • zout en peper naar smaak

Dressing

  • 3 tot 4 el mayonaise
  • sap van 1/4 citroen
  • 1/2 tl mosterd
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 el verse peterselie
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • paar druppels worcestersaus
  • peper naar smaak
  • water (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden.
  2. Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant eraf. Leg de asperges op een braadslede en druppel er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en peper en bak de asperges vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de kipdijfilet in grote stukken. Kruid de kipstukjes met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  4. Verwarm de boter in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg als de boter gesmolten is de kip toe en bak deze goudbruin en gaar .
  5. Breng vervolgens een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook ca. 8 minuten voor een hardgekookt ei.
  6. Ga ondertussen verder met het maken van de dressing. Meng hiervoor de mayonaise met het citroensap en mosterd tot een glad mengsel.
  7. Snijd de ansjovis en peterselie klein. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg alles samen met de overige ingrediënten toe aan de mayonaise. Meng goed en voeg als je dressing wat dunner wilt, wat water toe.
  8. Snijd de romainse sla in grove stukken en verdeel over 2 borden. Besprenkel de sla met een beetje van de dressing. Laat de eieren na het koken schrikken, pel ze en snijd door de helft. Verdeel de eieren over de borden.
  9. Haal de asperges uit de oven en snijd in kleinere stukjes. Verdeel de stukjes samen met de gebakken kip en overgebleven ansjovis over de salade.
  10. Garneer de salade met de rest van de dressing, Parmezaanse kaas en verse peterselie!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 614
  • Vetten: 50,8
  • Koolhydraten: 3,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 34

22 reviews