Print
Heerlijke Italiaanse mini pizza's met een bodem van champignons.

Champignon pizza

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 champignon pizza's 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 2 XXL champignon (portobello)
  • 30 ml pastasaus
  • 75 gr geraspte mozzarella
  • 6 plakjes pittige salami
  • 2 zwarte olijf, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwijder de stengel van de champignon en leg het XXL champignon ‘hoedje’ op een bakplaat en bak de champignon 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Haal de champignon na het bakken weer uit de oven en smeer de pastasaus over de champignon. Doe dan de mozzarella, olijven, salami en knoflook boven op de saus. Bak de champignon nog eens 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 champignon pizza
  • Calorieën: 252
  • Vetten: 16,7
  • Koolhydraten: 6,7
  • Eiwitten: 17,7
Copy link