Champignon hoedjes gevuld met cheddar en bacon.

Champignons met cheddar-bacon vulling

Gevulde champignons, lekker als snack of voorgerecht!

Dit is een heerlijk recept wat je kan serveren als voorgerecht of als borrelhapje bij een feestje. Bij het maken van de gevulde champignons kun je gebruik maken van kastanjechampignons of portobello champignons. Kastanjechampignons zijn meer geschikt als je de gevulde champignons als kleine hapjes wilt serveren op een feestje. De portobello champignons zijn driemaal groter en dus meer geschikt om te serveren als voorgerecht of hoofdgerecht bij het avondeten.

Serveertip:
Neem een kijkje bij onze hoofdgerechten om een complete avondmaaltijd samen te stellen! Vind je gevulde champignons een leuk idee? Bekijk dan ook onze andere gevulde champignon recepten: champignon pizza en champignons met spinazievulling. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons in de commensectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt!

Print
Champignon hoedjes gevuld met cheddar en bacon.

Champignons met cheddar-bacon vulling

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 30 minutes
  • Porties: 8 gevulde champignons
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 8 grote champignons
  • 3 plakjes bacon
  • 85 gr cheddar kaas
  • 1/2 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 15 gr boter

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Bak de bacon in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur, totdat de plakjes bruin kleuren. Spoel het overtollige vet van de bacon af en snijd de plakjes in blokjes. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden.
  2. Pak nu de champignons erbij en verwijder de stengels. Zet de champignon ‘hoedjes’ opzij en snijd vervolgens de stengels in kleine stukjes. Verwarm de boter in een steelpan boven een middelhoog vuur. Voeg de stengels en uitjes toe en laat dit rustig koken totdat de stengels en uitjes zacht zijn.
  3. Meng in een middelgrote kom 30 gram geraspte cheddar kaas en de bacon blokjes. Voeg het champignon stengels en ui toe en roer nog eens goed. Schep vervolgens het mengsel in de champignon ‘hoedjes’.
  4. Bak de gevulde champignons 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de champignons na 12 minuten uit de oven en strooi de resterende cheddar kaas over de champignons. Bak vervolgens nog eens 3 minuten, totdat de kaas is gesmolten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 gevulde champignon
  • Calorieën : 110
  • Vetten : 9,7
  • Koolhydraten : 0,9
  • Eiwitten : 4,7

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*