Bord met champignons gevuld met spinazievulling.

Champignons met spinazievulling

Heerlijke koolhydraatarme snack voor bij de borrel!

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht: champignons met spinazievulling. Dit heerlijke gerecht kun je serveren als bijgerecht of als borrelhapje bij een feestje. Neem een kijkje bij onze hoofdgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden, zijn er opmerkingen plaats dan een reactie!

Print
Bord met champignons gevuld met spinazievulling.

Champignons met spinazievulling

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 12 champignons 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 12 grote champignons
  • 280 gr gesneden diepvries spinazie
  • 5 el boter
  • 5 plakjes bakbacon
  • 20 gr uien, fijngesneden
  • 12 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el gesmolten boter
  • 20 gr gesmolten boter
  • 85 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een 33×22 cm ovenschaal in met 2 el boter. Bak vervolgens de bakbacon in een koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de bacon lichtbruin en laat het vet dan uitlekken en verkruimel de bacon.
  2. Doe de diepvries spinazie in een sauspan gevuld met water. Breng het water aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat de spinazie 10 minuten koken op een middelhoog vuur. Na 10 minuten even roeren in de pan en vervolgens laten uitlekken.
  3. Pak nu de grote champignons en verwijder voorzichtig de stengels, snijd de stengels in kleine stukjes en zet deze opzij. Zet de champignon ‘hoedjes’ in de ovenschaal. Nu gaan we heavy cream maken. Dit doen we door in een kommetje de 85 ml melk en 20 gr gesmolten boter goed door elkaar te roeren.
  4. Verwarm nu in een sauspan 3 el boter. Voeg de knoflook en ui toe en bak dit 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de verkruimelde bacon, spinazie, champignon stengels en heavy cream toe. Laat dit even koken en haal het dan van het vuur. Voeg als laatst de Parmezaanse kaas, peper en zout toe en roer alles in de sauspan goed door elkaar.
  5. Schep nu de spinazievulling in de champignon ‘hoedjes’ en besprenkel de hoedjes met 2 el gesmolten boter. Bak de gevulde champignons 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 champignon
  • Calorieën: 163
  • Vetten: 15,7
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 4,5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*