Een schaaltje chia pudding met plakjes aardbeien en kokosvlokken.

Chia pudding met kokos en aardbeien

Een supergezond koolhydraatarm ontbijtrecept!

Dit is een van mijn favoriete koolhydraatarme ontbijt recepten. Deze chia pudding met kokos en aardbeien is voedzaam en erg lekker! Chiazaad is een van de populairste superfoods. Niet helemaal zonder reden, want chiazaad bevat vele gezonde eigenschappen. Zo kan chiazaad helpen voor het behouden van een mooie en soepele huid, de kans verkleinen op diabetes, helpen bij het verbanden van vet en het verlagen van de bloeddruk. Tenslotte bevat chiazaad slechts 0,5 gr koolhydraten per 100 gr. Dit maakt het perfect om te eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet.

Hoe gebruik je chiazaad?

Maar hoe kun je deze zaadjes het beste eten? Een handje chiazaad zonder iets erbij heeft niet echt smaak. Chiazaad heeft een bindende werking. Wanneer chiazaad in aanraking komt met vocht vormt het een geleilaagje rond elk zaadje, waardoor een soort puddingachtige structuur ontstaat. Je kunt er dus heerlijke ontbijtpuddings meemaken.

Chia pudding met kokos en aardbeien

Chiazaad heeft een neutrale smaak en is uitermate geschikt om mee te variëren. Zelf heb ik in dit recept aardbeien, erythritol, vanille aroma, en kokos gebruikt om de pudding op smaak te brengen, maar je kunt ook bijvoorbeeld cacaopoeder toevoegen om een chocoladepudding te maken. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten of het heeft gesmaakt!

Let op:
Chiazaad heeft een bloeddrukverlagende werking. Het is daarom niet verstandig om chiazaad te gebruiken als je van je arts al vocht afdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen.

Print
Een schaaltje chia pudding met plakjes aardbeien en kokosvlokken.

Chia pudding met kokos en aardbeien

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 schaaltje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 250 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk
  • 3 el chiazaad (25 gr)
  • 2 el gemalen kokos
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 handje aardbeien, in stukjes gesneden
  • Erythritol naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmelk, gemalen kokos, chiazaad, zoetstof en de vanille aroma met een garde goed door elkaar. Verdeel het mengsel dan over 1 schaaltje en laat deze 10 minuten staan. Roer tijdens de 10 minuten af en toe alles goed door elkaar. Zet het schaaltje de hele nacht of minimaal 2 uur in de koelkast en leg de aardbeien op de pudding voor het serveren.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 256
  • Vetten: 20,9
  • Koolhydraten: 4
  • Vezels: 10,8
  • Eiwitten: 7,2
Een schaaltje chia pudding met plakjes aardbeien en kokosvlokken.

19 Reacties

  1. Ik maak dit met kokosmelk uit blikje volvette.

    ik verdeel het na een nacht laten staan in twee schaaltjes, 100gr volle griekse yoghurt erbij, rood fruit uit de vriezer en smullen maar. Het is zo lekker en je kan ze hele ochtend door als je hier ee hebt ontbeten. Het geeft goede energie.

    Reageer
  2. Lekker en makkelijk te maken recept ❤️

    Reageer
  3. Heerlijk! Alleen het recept vind ik wat verwarrend. Er staat bovenaan: 1 schaaltje. In de tekst staat: verdeel over 2 schaaltjes. Is dit nu 1 portie of zijn het er 2?

    Reageer
  4. Echt een super super super lekker receptje! Kan met alle soorten fruit en makkelijk mee te nemen als je het in een weckpotje maakt. Ik ben fan!!

    Reageer
  5. Het lijkt mij een lekker ontbijt, wil het zeker gaan maken.
    Wat ik mis bij eigenlijk alle informatie over chiazaad is de opmerking van u mbt hoge bloeddruk. Ik heb het niet, maar is wel belangrijke informatie voor wie van plan is vaak chiazaad te gebruiken. Bedankt.

    Reageer
    • Het verlaagt de bloedruk.
      Door de hoge hoeveelheid kalium in chiazaad, heeft het een bloeddrukverlagend effect. Het wordt daarom ook afgeraden aan mensen die bloedverdunners of vocht afdrijvende medicatie gebruiken of die van zichzelf al een lage bloeddruk hebben.

      Reageer
  6. Heerlijk ontbijten waar je lang op kunt ‘teren’. Ik strooi er amandel schaafsel en kokos over voor het crunchy effect.

    Reageer
  7. Topontbijt. Ik maak het altijd met kokosmelk en aardbeien. Heel simpel in 10 minuutjes tijd de avond van te voren, dan voor 2 dagen een super ontbijtje en zó lekker. One of my favorites!

    Reageer
  8. Lekker met Sweet Like Syrup Maple (Good Good) erover heen.

    Reageer
  9. Debbie Broersma

    In plaats van vanille een theelepel amandel essence toegevoegd ook errug lekker 🤤 eetlepel granola van het recept van hier en wat rode vruchten en ik kan er de hele ochtend tegen heerlijk

    Reageer
  10. Isabelle De Becker

    Bedankt voor dit lekker ontbijt. Ik geniet elke keer van je recepten. Dit is het derde. Ze zijn allen even smaakvol en zeer eenvoudig te maken. Doe zo verder je helpt heel wat mensen.

    Reageer
  11. Super ontbijt!

    Reageer
  12. Heerlijk! Idd iets minder amandelmelk de volgende keer. Moet wel erg wennen aan het glibberige in je mond en het feit dat de zaadjes tussen je tanden gaan zitten. Het is een lekker, goed vullend ontbijtje die voor drukke mensen in de ochtend perfect is!

    Reageer
  13. Super lekker! Ik maak het altijd met kokosmelk, rozijnen, een snufje kaneel en cacaopoeder met evt. wat geraspte kokos erdoor. Ik doe er ook vaak granola op ‘smorgens!

    Reageer
    • Erg lekker ontbijtje! Echter, er zitten wat meer khd in dan vermeld. Zonder de aardbeien kom ik al op 3,7 khd per portie. Dit is uitgerekend adhv de tabel van the new food die voeding in het lab last testen op khd. Chiazaad bevat nl meer khd dan vaak op de verpakking staat nl 9,6 per 100 gram

      Reageer
  14. Welke vanille aroma gebruik je precies?

    Reageer
  15. Niet helemaal pudding, meer de dikte van halfvolle yoghurt. Wel heel smaakvol!!

    Reageer
  16. Super lekker als ontbijt! Bij mij werd het niet helemaal pudding, maar dik genoeg. wellicht iets minder amandelmelk? (had wel receptuur aangehouden)

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*